måndag 9 juli 2018

IS-man begärs häktad för mord i Vivalla

UPPDATERAT
Två män mördades i förra veckan i Vivalla och en 15-årig pojke är häktad på sannolika skäl för morden. Likaså en 31-årig gängledare. En 20-åring sitter också häktad för skotten mot de två männen. Nu begärs en fjärde man häktad och han har tidigare varit nere i Syrien och stridit. Han var en av de första av de 20-30 män som reste från Vivalla i Örebro. Han kom tillbaka för några år sedan då det var fritt fram för dessa män att återvända och bli ihoplappade i Sverige. Den nu misstänkte IS-mannen hade två bröder som omkom i striderna i Syrien. Ingenstans i EU skjuts det mer än i Sverige av män i åldrarna 15-29 år i förhållande till folkmängden. 
12:46
För tre år sedan ville Örebro stötta återvändande terrorister med psykologhjälp och hjälp att söka jobb. Tydligen lyckades man inte med alla. Detta förslag tyckte Mona Sahlin var bra och att fler kommuner borde vakna och ha strategier för detta.
10.7.2018
Här är berättelsen om bröderna varav en nu begärdes häktad för mord. De var mordiska redan innan de åkte till Syrien enligt uppgift. Varför då? Kan man undra. Den fjärde mannen som begärdes häktad är det nu på sannolika skäl för morden i Örebro. 
Tobias Hübinette tror att IS-män kan jämföras med
återvändande FN-soldater och eller
frivilliga i Finland i Vinterkriget under
andra världskriget.
Han blev tungen att dementera förstås. 
Skjutningarna har accelererat under
statsminister Stefan Löfvens regering.
Faksimil från Google. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar