måndag 16 juli 2018

Vi blir ersatta av invandrare

Om bara en eller två generationer kommer Sverige att befolkas mest av invandrare och andra generationens invandrare. Vi importerar i god stil från Afrika och Mellanöstern och ersätter oss själva. Varför ska det bo enbart sådana som jag i landet? Jag som har rötter långt tillbaka till åtminstone 1700-talet i den bygd där jag bor. Mormors mormors far bodde på Ingarö. Och innan dess kom vi från Småland. 

Det måste vara illa för en bygd när folk inte vill flytta eller göra något annat än att bo kvar. Det kan innebära ekonomisk stagnation. Den ekonomiska tillväxten kräver att människor flyttar runt i världen, men knappast i den fart som det har blivit de senaste decennierna. Det går att se åverkan direkt på naturen nu. De gamla ekarna som har stått här sedan hundratals år tillbaka tas bort för att ge rum åt nya hus. Och de dör undan genom detta och den ensidiga utvecklingen av skadedjur. Jag bor på Orkidévägen, men här växer inte längre några orkidéer.

Jordbruksmarken som tidigare odlades av en torpare har nu istället blivit nya slags statarbostäder om 30 "småhus" på 32 kvadratmeter för de nya invånarna. Ängsmarken och jordbruksmarken ska bort. Men vi ska inte vara ledsna för det, för de nya invånarna krävs för att tillväxten ska fortsätta. Varför det är nödvändigt att ständigt öka BNP eller bli ekonomiskt mer välställda vet egentligen ingen. Men människor är rovdjur. Det ifrågasätts aldrig, utan anses som självklart att jordens resurser ska tömmas ända tills katastrofen drabbar. Så ser mänsklighetens samlade kollektiva visdom ut. 

Den politiska agendan ursäktas med att vi måste ta hit nya människor, för det är så synd om dem. Detta är en omedveten fortsättning på den gammaldags kolonialismen som utövades mot Afrika, Asien och lite varstans förr i tiden. Vi lär inte sluta med detta förrän jordens befolkning uppgår till 11 miljarder för då träder självreglerande mekanismer in. Det betyder att katastroferna börjar. Vi kan se fram emot epidemier, förstörda marker, uttömda depåer av olja, härjningar av torka och översvämningar i större skala än i dag. Naturen reglerar allt om inte vi människor begriper att göra detta. I Sverige lever vi som om planeten bestod av fyra jordklot, men ingen bryr sig.

Lösningen på detta anses att inom ett århundrade flytta till en annan planet. Så såg astrofysikern Stephen Hawking på saken. Vem tror på den utvägen? Vid nästa sekelskifte beräknar nu FN att befolkningen kommer att vara 13 miljarder. Fattiga kvinnor har inte tillgång till preventivmedel och barnrikedom ses just som rikedom. Precis som det var förr i världen i Sverige när många barn dog. Men varför ska just människan bli människans varg? Det borde finnas bättre sätt.


Sverige hade förra året den tredje största folkökningen i EU.
Vi har passerat tio miljoner redan och lär nå elva miljoner
om tio år om inget förändras.
Faksimil från Europaportalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar