måndag 11 juli 2022

Elen dyrare än någonsin i juli

Hela vårt elnät och dess priser är förstört för att vi är sammankopplade med Europa. Och Putin som stänger sin gasledning nu för underhåll är orsaken, plus att i Tyskland har de galna gröna tagit bort kärnkraftverk. Precis samma sak som har hänt här. Timpriset ligger nu på fyra kronor plus då avgifter, skatt och moms. Det är helt vansinnigt! Vem använder elen mitt i sommaren till annat än belysning? Jo lite matlagning kanske och så lite till att se på TV. Elen för en villa kostar nu 40 000 kronor i fastprisavtal per år. Det dubbla mot förut. 

Hela tiden behövs också mer el, inte mindre. Det är miljöpartiet som har försatt oss i den här situationen. Rösta inte på dem i höst! De har ordnat så att det är förbjudet att bryta uran i Sverige. I förrgår var årets varmaste dag - inte i år utan 1933 - och tänk så mycket vi förstörde miljön och naturen då. Då uppmättes plus38 grader utanför Uppsala. All denna koldioxid!

Jag var och handlade nyss och maten hade gått upp så den kostade nu per vara flera kronor mer än förra gången jag handlade. Allt beroende på att elen är så dyr så det kostar mer att framställa mat. Och fordonen som transporterar maten till affären har högre kostnader när bensin och diesel ligger på hissnande priser. Mycket över 20 kronor per liter, vilket var otänkbart förut när dessa nödvändiga drivmedel var tio kronor billigare. 

Det pågår en revolt mot ekotyranniet i Sri Lanka, som skulle bli det första land i världen som blev ekologiskt. Det applåderades på World Economic Forum av eliten, men det beslutet var inte förankrat bland befolkningen på Sri Lanka. Detta har lett till både brist på mat och bränsle på Sri Lanka och befolkningen är mycket trött på regimen. Presidentpalatset stormades på lördagen, i förrgår. Sri Lanka är bankrutt och genomgår den värsta krisen sedan 1948, då ön blev självständig. Både presidenten och premiärministern ska avgå. 

Sverige exporterar 33 terrawattimmar (en miljard kilowattimmar). Detta väntas öka till 41 terrawattimmar år 2024. Detta enligt Energimyndigheten. En terrawattimme går åt till 200 000 hushåll per år. Så detta är slöseri i stor skala. Tidigare har ingen behövt tro att elen skulle bli så dyr i Sverige. Men nu har regeringen ordnat så att det är så. I värsta fall lär vi får det som i Kalifornien för där är alla kärnkraftverk stängda och sol, vind och vatten ska ersätta. Det räcker inte. I Tyskland anses nu kol vara miljövänligt, för det finns inte tillräckligt med el. 


Här vilar några medborgare i Sri Lanka i presidentpalatset, som stormades i lördags. Nu vill alla se hur presidenten har levt medan folket har haft det fattigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar