torsdag 14 juli 2022

Vädret är som det brukar

 Ingen skillnad alls på väder som jag har upplevt det. Men minns att det var varmt på 40-talet. För då hyrde mamma och pappa stuga på Almö-Lindö i Mälaren utanför Västerås. Det var en djungelliknande ö då. Och mycket riktigt om man slår ut temperaturen över årtiondena så har solens uppvärmning varierat med vindar och havsströmmar bland annat. Helt naturligt utan påverkan från människor.  

Just nu är det 15 grader plus i Stockholm och det är lite väl lite för att vara semestermånaden juli, men så kan det vara den här månaden. Det minns jag också. Det har regnat i dag och kalla vindar har svept ned från Arktis, som fortfarande har en massa av is. Inte alls borta som förutspåddes, men många har tjänat pengar på att skrämma världens befolkning och ge dem klimatångest. Bland annat Al Gore som fick Nobels fredspris för sin kamp. Helt galet för klimatpolitiken ställer människor mot varandra. Och gör oss alla fattigare. 

Dock är världens stater inte så dumma att de går på allt som eliten har beslutat. Utom Sri Lanka förstås, som tänkte bli den första ekologiska staten i världen och så då Sverige, där vi slaviskt ska följa allt makthavarna hittar på. På Sri Lanka blev det kaos och förhoppningsvis åker miljöpartiet ut ur riksdagen om ett par månader den 11 september. Så vi kan återgå till lite mer förnuft och klimatsans. 

Dagens karta över Stockholm med omgivningar. Inte så varmt. Juli ska vara den varmaste månaden i Sverige. Faksimil från SMHI.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar