lördag 16 juli 2022

Muslimer måste omfamna homosexuella

Jonas Gardell skriver i Expressen att det är dags för muslimer och moskéer att inkludera homosexuella i sina skaror. Även de kristna Broderskaparna (numera Tro och Solidaritet) hos socialdemokraterna hade gjort undantag för muslimer, för man visste att de inte gillade den sortens människor. Hatbrottet i Oslo har åter igen satt strålkastarljuset på detta. Då dödades två människor och 21 skadades.  Attacken riktades av en muslim mot en gaybar. Det betecknas som ett islamistiskt terrorbrott. 

I Sverige delas statsbidrag ut trots att en imam i Eskilstuna påstod att homosexualitet leder till sex med djur och småbarn. Varför ska sådana predikningar ha statsbidrag? Gardell menar att moskéer borde vara statliga, så att de inte finansieras av Saudiarabien och Turkiet. Och hämtar sina värderingar från dessa länder. Gardell skriver detta av nödvändighet och en smula trött, för det lär ju inte kunna gå igenom alls. Inte på lång tid. Men visst är det ett problem att muslimer tillåts ha andra värderingar kring mänskliga rättigheter än exempelvis kristna. Även i Sverige. 

Jonas Gardell har skämtat med islam också och sagt bland annat så här: Apropå Ramadan. Det här med att kvinnor ska svepa in sig i ambulerande enmanstält. Hur tänkte Allah då? Är islam en sorts scoutrörelse. Detta blev människor upprörda över och någon menade att han inte fick skämta om en främmande religion. Men han sade då att vi måste sluta se islam som något främmande. Den religionen finns här i landet och har funnits länge. Det är möjligt att skämta om vad som helst. Blasfemi eller hädelse har vi inte haft lagar emot på många decennier. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar