torsdag 7 juli 2022

Psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren mördad i Visby

UPPDATERAT

 Det var Ing-Marie Wieselgren 64 år, nationell samordnare i psykiatrin som avled efter knivdådet i Visby mitt i folksamlingen på Donners plats. Hon var där för olika insatser på seminarier och föll offer för en högerextremist. Han heter Theodor Engström enligt sociala medier och bor i Ljungbyholm. Han är tidigare ostraffad, men kände sig väl invaderad av dessa människor från fastlandet. Bara spekulationer från min sida. Verkar tyvärr vara en galning till bland andra i världen. 

Det är nog klokt att flytta hela det här evenemanget från Visby och istället låta det äga rum på olika platser i Sverige. Detta har inte alls något längre att göra med vad som hände när Olof Palme ställde sig på ett lastbilsflak och talade spontant 1968. Om inte ett mord mitt i folkmassan och bredvid centerns Annie Lööf kan förmå detta elitens möte att dra någon annanstans, så vad kan göra det? Att ryssarna anfaller?

Ursäkta mig, men jag har blivit en smula avtrubbad av allt elände som inträffar i vårt land där det tidigare var så lugnt. Går inte en dag utan mord och våldsdåd, skjutningar och annat numera. Inget att göra något åt tydligen utan det är tidens melodi. Här får ni veta mer om detta mordoffer.  Hon befann sig väl på fel plats vid fel tillfälle? Det är ju så det brukar heta. Eller hur justitieminister Morgan Johansson? Socialminister Lena Hallengren är dock bestört på twitter för hon kände Ing-Marie Wieselgren. Lars Reuterberg 69 år är mannen som tacklade mördaren och fick ned honom på gatan. 

11:55

Jo det var Ing-Marie Wieselgren som var målet för mördaren Theodor Engström. Det berodde av hennes offentliga profil. Han anses redan vara ett psykfall av polisen. Men motivet handlar väl om att hon ömmade för även flyktingar och utländska barn? Hon jobbade med schizofreni och var med i radioprogrammet Tankar för dagen. 

16:33

Det är inte så viktigt att han var högerextremist. Jo det är väl bra så det blir inget terroristbrott det här mordet då. Och ingen behöver vara rädd i Visby för det var inte någon annan alls som var målet för det här mordet än just Ing-Marie Wieselgren. Tydligen har mördaren följt efter henne. Så trist! Och han var påverkad av narkotika. Jo alltid lättare att göra knäppa saker då. 

8.7.2022

Försvararen av Theodor Engström säger att mördaren har mått psykiskt dåligt under en lång tid och att han länge sökt vård. Den bristande vården har fått honom att mörda Ing-Marie Wieselgren. Han ville ta sig till Almedalen för att ge uttryck för sin desperation och sitt missnöje, som enligt honom beror på makthavare, beslutsfattare på även riksdags-, regerings- och myndighetsnivå. Jo det har han rätt i men inte fasen tar alla missnöjda med vården - vare sig sjukvård eller psykvård - till kniven och mördar någon. Det finns alltid hjälp att få. Om man har lite jävlar anamma, men det hade väl inte den här mördaren. 

16:07

Nu går även Expressen ut med namn och bild på mördaren. Jo han har ju erkänt och han är häktad med restriktioner och ska undergå en sinnesundersökning. 

11.7.2022

Nu betecknas mordet som terroristbrott av åklagarmyndigheten. 

15.7.2022

Theodor Engström riktade in sig på svenska staten. Det är därför detta mord betecknas också som terroristbrott. Engström hade andra tilltänkta mål för att skada staten Sverige.                                 


Detta lär vara mördaren av Ann-Marie Wieselgren 64 år. Så har han också förstört sitt liv och många andras. Varför? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar