lördag 23 juli 2022

Trettionio skjutna och mördade i Sverige i år

 Det skjuts mer än en gång varje dag i Sverige, kring 200 ligger antalet skjutningar på nu. Men som tur är så dör inte alla av dessa skott, men 39 är siffran just nu med mördade unga. Vet inte om skjutningen i Malmö nedan på bilden är medräknad. I så fall är det 40 stycken. Spelar det någon roll att dessa dör? Det verkar inte så, för det är krig mellan kriminella mest. Då bli vi av med dem säger den cyniske. Den som har tröttnat på alla nyheter om skjutna. Och dessa nyheter glider fort förbi för det skjuts ju så mycket. Då är det inte längre en riktig nyhet i journalistögon. 

När kommer polisen eller myndigheterna att klara av dessa brottslingar och deras krig? Inte på många år. För varför skulle det ske? Det har tagit ett antal decennier att få till det här. Och i så fall måste fler dömas till livstid, men fortfarande är det så att det inte är så stor risk att skjuta någon. Straffet verkar inte avskräcka alls. Det handlar om makt och pengar, ett vanligt motiv för unga män. Och när polisen väl tar bort någon kriminell boss så blir det fler skjutningar i detta tomrum. 

Moderaterna vill att socialsekreterare ska sitta hos polisen så att de kan ingripa direkt när någon kriminell kommer in. Hjälper det? Vete sjutton. Statsministern Magdalena Andersson har velat vända på varenda sten, men det hjälper knappast mot skjutningar. Och socialdemokraterna har påstått att insatsen Sluta skjut har hjälpt i Malmö, men det verkar inte så. Inte i nuläget. 

Nu är ju knappast integration något som mänskligheten eftersträvar. Kaka söker maka som det hette förr i tiden. Alla utifrån kommande vill ingå i ett sällskap där de känner sig en smula hemma eftersom de har hamnat i ett främmande land. Inte så märkligt eftersom detsamma skedde med svenskamerikanarna när de emigrerade till USA för hundra år sedan. Ingen vill hamna bland idel främlingar. Det kan få svåra konsekvenser för den egna personen. Men den synen har vi i Sverige, att alla ska blandas med gamla svenskar för att begripa att de ska byta livsstil och övertygelser. Och inte längre hata de fiender de hade i det gamla landet.

Det är inte så märkligt att unga män börjar ta sig rättigheter och makt med våld eftersom de ju har sett att deras föräldrar eller släktingar inte behöver jobba utan kan leva med bidrag. Kring 700 000 gör så i Sverige. De är en ny slags överklass i det nya landet och kan se ned på kvinnor och de män, som inte är kapabla att slåss för sina rättigheter. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar