fredag 30 september 2022

Den nya regeringen får ta krafttag

UPPDATERAT

 Det verkar ha brakat loss ordentligt med skjutningar och annat våld i samhället. Som om vi inte hade någon regering alls eller ens någon polis längre. Senast i natt besköts en buss i Hallonbergen. Ett tiotal passagerare fanns i bussen, men ingen träffades tack och lov. Dock fick en passagerare glassplitter över sig när rutan bredvid sköts sönder. Två gärningsman försvann på sparkcykel. Men i Enköping sköts verkligen ett par personer i går kväll i ett radhus. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern. Skott gick där genom både dörr och fönster. Uppenbarligen mordförsök. Men de var talbara när de fördes till sjukhus. 

Det finns hur mycket som helst att ta itu med när den nya regeringen tillträder. Vi hoppas att det blir snart inom ett par veckor. Brottsligheten har brakat iväg och den lär bli värre under ett tag till. Med alla småglin som tycker att de kan göra som de vill. Enligt nuvarande inrikesministern Mikael Damberg (s) är det mycket ovanligt att oskyldiga skjuts, men han menar att vissa växer upp i familjer där mycket går fel och det kan också gå dåligt i skolan. Då kan ungdomar bli kriminella för att bli rika fort. Detta sade han förra året och också att de anställde fler poliser, satte upp fler kameror och skärpte straffen för att få bukt med kriminaliteten. Verkar inte ha hjälpt alls. 

1.10.2022

Så sköts då det 49:e offret till döds för i år. Eller har jag tappat räkningen så det är fler? Nej visst det var 48 i går då rikspolischefen höll presskonferens. Det här mordet skedde i Södertälje där tre skottlossningar har ägt rum denna vecka. Han blev 19 år gammal och det hände sig i Ronna i Södertälje. Känner mig som en härold som ropar ut vad som händer, men inget mer. Ingen är gripen. 

9:28

Nu på morgonen så grep polisen två personer, som är anhållna för detta mord i Ronna. 

2.10.2022

Så sköts en man i 40-årsåldern ihjäl i Ronna i Södertälje i går kväll. Offer nummer 50 i Sverige i år. Och teorin är att han sköts av misstag. Vad sägs om det Mikael Damberg (s) som fortfarande är inrikesminister.

4.10.2022

Fyra personer begärs nu häktade för det 49:e offret i Ronna i Södertälje. 

6.10.2022

Där dog en till i Södertälje. Rekord! Igen! Det bir offer nummer 51 för skjutning i Sverige. 

12.10.2022

Och nummer 52 blev en man i Märsta. 

16.10.2022

Nummer 53 blev en man i Göteborg. Han var taxichaufför. 

21.10.2022

Nummer 54 blev en man i Södra länken i tunneln i Stockholm. 


I östra Enköping besköts ett radhus i går kväll och en man och en kvinna skottskadades i huset. Polisen har spärrat av kring brottsplatsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar