onsdag 28 september 2022

Vem har Magda Gad blivit?

UPPDATERAT

 Jag trodde först att Magda Gad hade blivit kapad på twitter, men det har hon tydligen inte. Hon som är korrespondent i Mellanöstern och lite varstans verkar har blivit hjärntvättad av sin verksamhet. Hon föddes i Falun 1975, men ställer sig nu på de värsta förtryckarnas sida. Jag kan förstå att hon kan behöva klä sig i heltäckande i sitt jobb i vissa länder, men inte ställa sig bakom detta totalt. Obegripligt! Att framträda så här är det ett led i jobbet? Eller inte? Jag kan fortfarande inte tro att hon verkligen står bakom de där bilderna och det hon säger. Men vi lever i märkliga tider.

 Om jag som reporter skulle klä mig så där så vore det för att få tillgång till miljöer som annars är stängda, men hon verkar ha gått in med hull och hår för detta. Hennes pappa kom från Egypten var muslim och dog i cancer för drygt 20 år sedan. Hon verkar ha blivit en kameleont, som har skiftat inställningar för att ta sig fram. Har aldrig sörjt pappans död ordentligt utan ständigt fortsatt att slåss? Om så är fallet kommer allt ifatt till slut. Varför skulle någon kvinna vilja klä sig så där frivilligt? 

30.9.2022

Så har det slagit runt för Ann Heberlein som tycker att alla kvinnor får välja att klä sig hur de vill och att ha som yrke att prostituera sig. Att jämföra muslimska kvinnor med prostituerade är bara det kränkande och nedvärderande. Att säga att kvinnor har rätt att välja vad de vill i sina liv är att bortse ifrån hur förtrycket fungerar. Hon är teologie doktor i etik och har blivit alldeles världsfrånvänd. Hon säger att Magda Gad postade en serie twitterbilder med olika kläder. Nä det gjorde hon inte. 

Hon klädde sig i heltäckande och i något som lät hennes enbart hennes ögon vara fria och sade sig stödja dessa kvinnor som gjorde så. Det postade hon för tre dagar sedan på twitter. Detta är även förtryckande för männen för synen är, att de kan inte låta bli att sexuellt ge sig på kvinnor, som inte har heltäckande klädsel. De kan inte hålla sig i skinnet. Detta är en syn på männen, som om de vore outvecklade barn och helt känslostyrda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar