onsdag 7 september 2022

Maktfullkomliga partiet måste bort

 Det är fullständigt nödvändigt att byta regering eftersom socialdemokraterna genomsyrar samhället med sin maktfullkomliga stil, som inte är ny alls, utan ha pågått sedan 70-talet då jag själv var med en kort tid i detta parti. Det gick inte förstås, för det var en stor apparat redan då och passade inte mig. Och den statstjänsteman som jag var gift med ett tag var naturligtvis medlem, för det måste man vara redan då. 

Här tar äntligen Håkan Boström bladet från munnen och talar klarspråk i Göteborgs-Posten om den utvädring som behövs, för att inte socialdemokrater ska få fortsätta att blanda ihop staten, samhället och partiet, som han säger. Socialdemokrater i maktställning kan vara häpnadsväckande skamlösa, säger han också apropå den pressträff som Ygeman och Hultqvist ägnade sig åt där de pekade ut sverigedemokraterna som ett hot mot rikets säkerhet. Blindheten var stor för det egna hotet mot rikets säkerhet 2017 med transportstyrelsens skandal där icke säkerhetskontrollerad personal från utlandet fick ta del av känslig information och Ygeman fick avgå. Men herregud det var ju flera år sedan och han har tagits till nåder av regeringen igen. 

Så går tongångarna inom partiet, för det finns bara ett litet antal män som kan uppbära de högsta posterna i riket. Och det är snarast en statskupp om borgarna vinner på söndag. Precis som Marita Ulvskog (s) tyckte då på 70-talet när borgarna tog över. Det var lite mera sant då eftersom folket mer var inriktat på socialdemokraternas politik. Men sedan dess har detta parti genomsyrat samhället på längden och bredden, så att folket mer eller mindre har tystnat, för annars är deras karriärer och deras rykte som människor i fara. 

Det är en hjärntvätt av stora mått som har pågått, så att värdegrunden numera är helig och påminner ganska mycket om en religiös inriktning. Den tystnadskultur som startade då på 70-talet har tagit över och impregnerat universiteten, föreningslivet och förvaltningar plus sidogrenar av rörelsen. Det är maktstrukturer som behöver brytas, för att ljus och luft ska kunna komma in i det samhälleliga mörker som har skapats under så många decennier. 

Strandhäll förnekar sig inte utan ger sig på väljarna. Så folket är så dumt att det inte kan bestämma vilka som ska sitta vid makten. Utan folket bör besinna vilken sida av historien de vill befinna sig. Så twittrar hon. I hennes version är det förstås rätt sida om historien väljarna ska befinna sig, dvs rösta på socialdemokraterna. Det enda partiet. Rätt är rött!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar