onsdag 21 september 2022

Putin pratar goja

 Känner ni till språket goja? Det är när någon säger vad som helst utan att mena det. Precis som Putin uttrycker sig nu igen. Han hotar och går på, men ingen kan detta förstå. Han är slut den där vandalen och det blir rena skandalen när han får gå utan att tillstå alla brott han kommer att begå, innan detta dödande och mördande blir en knal och hemsk final. 

Personligen är jag inte ett dugg rädd för denne lille grabb, som aldrig har fått känna på något annat än KGB och våld i sin ungdom. Hans båda äldre bröder dog, en som spädbarn och den andre av difteri under belägringen av Leningrad under andra världskriget. Hans pappa blev svårt sårad under striderna i Leningrad. Mycket att ta igen för tredje sonen. Det har han nu gjort vid snart 70 års ålder (fyller år den 7 oktober). Han har karmatal sju och det har ofta mördare. Han kommer säkerligen gå in för att bli en av de värsta. Om han inte redan räknas dit. 

Jag tror inte alls han vill vinna kriget utan bara visa sin makt nu igen. Han bryr sig inte ett skvatt om hur många som dör. Han vill helt enkelt ställa till den största oredan sedan andra världskriget. Han som var så bråkig i skolan, så i tredje klass blev han inte pionjär som sina klasskamrater. Utan först i sjätte klass. Pionjärerna var ungefär som hitlerjugend i Tyskland. Fast kommunistiskt. Det är synd om Putin precis som om alla diktatorer, som förlorar kontakten med marken och tror sig vara oövervinnliga. En total missuppfattning! Men mycket elände hinner de ställa till innan ödet eller andra makter hinner upp dem.

Och nu flyr ryssarna landet. Flygbiljetter slutsålda. 


Faksimil av en insändare till DN av Jens Ahlbom Hudiksvall. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar