lördag 3 september 2022

Regeringen är skräckslagen

UPPDATERAT

Nu är det bråttom att rädda finanserna. Jaha. Det också. Så plötsligt finns det hundratals miljarder att slänga åt vargarna - nej jag menar förstås energibolagen. Vad i helsike? Regeringen har aldrig gjort ett dugg för att förhindra den situation i vilken vi nu befinner oss. Vattenfall är statligt, så kom inte här och skyll på Putin nu igen. Regeringen har bestämt hur allt ska gå till. Regeringen försöker få oss väljare panikslagna inför hösten och vintern för de vill behålla makten. Vi ska gå till valurnorna och rösta på det rätta partiet nu igen. 

Magdalena Andersson ska rädda finanserna i norra Europa. Så både de nordiska länderna och Baltikum ska få del av dessa finansgarantier. Så handlingskraftigt! Vi ska inte lämna svenska hushåll eller företag åt sitt öde, säger hon. Och hon vill inte ha någon finanskris. Allt ska genomföras på måndag genom ett extrainkallat möte i riksdagen och genomföras samma dag. 

Ryssland bedriver ett energikrig mot Europa, säger hon också. De har stoppat gasen således, som vi knappast använder. Men vi hänger ihop med resten av EU och tvingas därmed att ha omåttligt höga priser. Systemet är felkonstruerat! Nu ser statsministern framför sig att det inte längre går att betala ut pensionerna, för företagen går omkull och folk är arbetslösa. Ingen skatt kommer in till statskassan. Prata om att måla djävulen på väggen!

Det var inte länge sedan Magdalena Andersson som finansminister skyllde allt på 40-talisterna för de skulle kosta så mycket nu som gamla. Nu är det istället Putin som är den stora skurken, som går att utnyttja. Det är inte krig i Sverige. Men det vill förstås denna regering skrämma väljarna med, allt kan inträffa, så att de röstar rätt. Här är regeringen den superhjälte, som ska försvara hela Norden och Baltikum. Ofattbart!

4.9.2022

Här är äntligen en riktig artikel om detta från Realtid. Svenska Kraftnät tar in miljarder för att kostnaden är olika stor mellan de olika elområdena i Sverige. Som alltid blir det vi konsumenter som får betala. Det är en tvångsskatt som har påförts oss utan något medgivande alls. 

Hans Hoff är en socialdemokrat i riksdagen, som länge har klagat på elområdena. Han vill att de skrotas inom ett par veckor. Om EU klagar så låt dem göra det, säger han. Han ville också satsa på kärnkraft redan förra året. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar