fredag 31 mars 2023

Donald Trump åtalas

 Det historiska beskedet kom i går kväll att en tidigare president åtalas för vad som hände när porrstjärnan Stormy Daniels fick pengar från Donald Trump. Det skedde bara några dagar innan valet 2016 och pengarna lär ha kommit från hans kampanjkassa och ha bokförts som kampanjutgifter. Det är ett brott mot bestämmelserna om kampanjmedel. Nästa vecka - förmodligen på tisdag - väntas expresidenten överlämna sig till myndigheterna. 

Åtalet lär vara på 34 punkter och enligt Trump är det en attack mot landet. Och att de nu försöker påverka ett val för han tänker ställa upp i valet 2024 till president. Han är som alltid bombastisk och storvulen. Det hela skulle i så fall vara ett bokföringsbrott för Trump själv ersatte sin advokat som hade betalat Stormy Daniels och så bokfördes detta som kampanjutgifter. Hon betalades för att hålla tyst om vad som hade hänt mellan dem. 

Det är tredje gången gillt i så fall kan man säga för president John F Kennedy var känd för att han alltid behövde nya damer, men pressen tittade åt ett annat håll på den tiden. Han sågs väl mer som en riktig karl då. Och president Bill Clinton kunde också fortsätta att regera fast det var flera kvinnor som anklagade honom för sexuella övergrepp. Men nu har tidsandan sprungit ifrån den sortens män. I det här fallet har åtminstone 18 kvinnor anklagat Trump för övergrepp, men det kommer att handla om varifrån pengarna kom som betalades till Stormy Daniels. Det lär ha varit 130 000 dollar. Presidenten var väldigt generös har Stormy Daniels sagt om deras korta affär. 

Här skrev jag tidigare om detta. 


Nu är åtalet i hamn gentemot tidigare presidenten Donald Trump. Det blir första gången som en expresident åtalas i USA och för något så banalt som bokföringsbrott. Det är dock på tiden eftersom makt och sex många gånger har blandats ihop. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar