onsdag 22 mars 2023

Trump blir inte åtalad denna vecka

 Om man ska tro Daily Mail så blir inte Donald Trump åtalad denna vecka, för han är i Florida och han ska vara i New York för att detta ska ske. Eller också har jag missuppfattat detta och han kommer att åtalas i dag och gripas när han befinner sig i New York nästa vecka. Fast det verkar lite dumt för då kommer han väl aldrig till New York. 

Jag är inte så insatt i de juridiska turerna i USA, men helt klart är att man försöker åtala och döma Donald Trump för att han har betalat Stormy Daniels en summa pengar för att hon ska tiga om vad de gjort tillsammans. Och att dessa pengar kom i valkampanjen 2016 - dess sista dagar - genom Trumps advokat. De har haft sex säger porrstjärnan medan Trump förnekar detta. Det är sedan gammalt presidenter i USA som gör bort sig när de umgås med kvinnor och har sex. Men både John F Kennedy och Bill Clinton klarade sig helskinnade från detta under sina presidentår. Värst var absolut John F Kennedy som var en sexmissbrukare och måste ha nya kvinnor hela tiden. Sex och makt hörde ihop. 

Att Donald Trump gick ut själv och menade att han skulle gripas på tisdag var ett politiskt drag för att förhindra detta. Det skedde inte heller och hans anhängare kommer säkerligen ställa till kalabalik ifall detta sker. Därför kommer hans gripande att innebära förhandlingar för att det ska gå lugnt till. Donald Trump står också inför fler åtal som är betydligt allvarligare än det här med porrstjärnan. Det handlar också om stormningen av Kapitolium när han uppmanade sina anhängare att gå dit för att valresultatet var fel. Han har också bett tjänstemän i Georgia att hitta tillräckligt med röster där så han kunde vinna i delstaten. 

Om Trump verkligen åtalas i New York är det första gången en expresident blir åtalad i USA. Det säger en del om hur detta ämbete har urholkats genom åren. 

Här skrev jag tidigare om hur det gick till när Kapitolium stormades. Detta för att Trump menade att han vann valet hösten 2020 och inte Joe Biden. 

En gammal skrynklig 76-åring som inte kommer att få ett bra eftermäle när han väl försvinner från denna jord. Men han passade som president i fyra år. Märkliga USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar