onsdag 15 mars 2023

Människan enda djur som kan bli dum i huvudet av religion

 Jo jag ser att en 35-årig kvinna från Angered i Göteborg nu åtalas för krigsbrott. Hon har delat bilder på avhuggna huvuden på internet. Hon tyckte att det var som att "komma till ett godisland" att ansluta sig till IS. Och här hemma igen blev hon häxa. Hon heter Fatosh Ibrahim. Här kan ni läsa om henne. Varför finns det människor som går så hårt in i religion att de blir dumma i huvudet?

De går in i ett sagoland och tror på allt som sägs till dem. Jag skrev om det här redan för nio år sedan. Om galningar som insåg att det var deras mål i livet att bli massmördare och dö i krig för då fick de ju 72 jungfrur i himlen. Bilal från Göteborg kände extas när han krigade och dödade. Han hade blivit helt mörk och känslostyrd och detta från att kanske ha varit helt mental. Människor består av fler lager än intellektet. Kvinnan i Göteborg säger själv att hon var dum. Hon har ingen annan förklaring. 

Samtidigt skrivs det om sönerna som mördade sin mamma med bil. De kommer från en romsk kultur och det var ett hedersmord för hon hade varit otrogen. Dock var hon skild, men inte enligt romsk lag. Jag skrev förra året om det. De ställs inför rätta nu. Romernas kultur har skyddats av Sverige, för det har varit så synd om dem. Men som alltid när något går för långt och blir sekt så kan sådana här ting hända. 

Jag skulle tro att denna planet är sådan så att olika sorters människor placeras här. Det finns ju alla varianter från helgon till massmördare. Och meningen med livet är att genomskåda allt och se sig själv också med klara ögon. Det är en svår läxa och inte lätt att uppnå. För en del behövs säkerligen många liv. Extrema religiösa läror är kryckor för svaga, som inte orkar gå vidare i livet på egen hand. Och det är politiska -ismer också. 

Här en rapport från rättegången mot Fatosh Ibrahim. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar