fredag 17 mars 2023

Rättegång för Johanna Jansson och Maja Hellman

UPPDATERAT

 Nu är det dags snart för rättegången för Tove där hennes kompisar Johanna Jansson och Maja Hellman ställs inför rätta för mordet på henne. Det är en hemsk och otrolig historia. Men åklagaren menar att det är klart att Tove ströps eller kvävdes till döds i Johannas lägenhet och sedan transporterades liket till skogen, där det till sist återfanns genom att en av de misstänktas telefoner kunde spåras dit. GW Persson trodde rättegången skulle bli i sommar, men nu verkar det istället bli i slutet på mars. Hur kan man bli så ond redan i 20-årsåldern? Är man född ond då? Jag har inget svar på detta. 

11:57

Johanna Jansson verkar tyvärr lite efterbliven för hon tror att kroppen ska försvinna för att hon åker och köper lite kemiskt ren bensin i några små flaskor och häller över kroppen och tänder på. En kropp blir man inte av med så lätt. Ett krematorium har 800 grader i elden och kroppen brinner där en till två timmar. Det är ett önsketänkande hon ägnar sig åt. Ingen verklighet.

18.3.2023

Den upprördhet som finns gentemot de här båda beror väl antagligen på att de har svenska namn.   Då får man bli mera arg än förlåtande, som det är gentemot alla som helt säkert kommer från andra länder med utländska namn. Men det verkar också vara något märkligt inblandat här eftersom de ser så olika ut mot den de mördade. Hon var dessutom 20 centimeter kortare än Johanna Jansson. Varifrån kommer allt hat från mördarna mot Tove Tönnies? Det som dessutom har givits uttryck i skrivna ord av Johanna Jansson. Det är svårt att greppa. Kanske blir det klarare under rättegången. 
Johanna Jansson till vänster har erkänt misshandel av Tove Tönnies och att hon "råkade dö" en ren olyckshändelse och Maja Hellman har erkänt att hon kände sig tvingad att hjälpa till att gömma kroppen i skogen. Men varför ringer man inte till polisen eller efter ambulans om det var en olyckshändelse? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar