tisdag 14 mars 2023

Hjälp att söka bidrag på elva språk

 I Sverige pratar färre och färre svenska. Hur ska då detta behandlas? Staten tycker att det är bra hjälp att hjälpa invånare på deras eget språk så de får bidragen. Och dessutom hjälpa dem att skicka pengar till hemlandet. Sex miljoner sidvisningar hade denna utmärkta sajt förra året. Det säger en del om behovet. Större än hälften av befolkningen. 

Hur ska vi då tackla detta med integrationen? Är det kanske dags att ge upp försöket att integrera människor? Ingen "gammal" svensk vill bo med många invandrare runt sig och ingen invandrare vill bo med enbart svenskar. Widar Andersson skriver klokt om detta i Folkbladet. Hur ska ett Sverige där en stor del av befolkningen inte pratar svenska fungera? Och hur ska våra socialförsäkringar fungera om många svenskar har svårt att försörja sig genom eget arbete kanske för att de inte kan språket?

Widar Andersson som är socialdemokrat ger inga svar på detta utan bara frågeställningar. För många så är det inte lönt dock att arbeta om de är en familj med två barn. Då ger ett jobb inte mer pengar än bidrag. Arbete är grunden för vårt samhälle och det blir väldigt besvärligt om fler och fler istället sitter på kaféer eller är hemma med många barn än arbetar. Barnen får därmed också den inställningen att det lönar sig inte att arbeta för lön. Inte märkligt då om de börjar begår brott. 

Så ser det ut snarare än att fattigdom skapar utanförskap och brott. Dessa familjer är ju inte fattiga för de får allt gratis av staten och kan uppenbarligen skicka pengar till hemlandet. Tänk att det ska ta så lång tid att komma fram till slutsatser om detta. För mig som är uppvuxen i en förort är det självklart att de flesta inte blir kriminella, vilket Brottsförebyggande Rådet nu också har kommit fram till i en undersökning. Se bilden nedan. 

Ur Brottsförebyggande Rådets undersökning som publicerades den 1 mars 2023


1 kommentar:

  1. Genus torde vara den avgörande faktorn vad gäller tendens att begå brott ...

    SvaraRadera