måndag 6 mars 2023

EU skjuter upp förbud mot bensinbilar från 2035

 Det blir inget förbud mot bensinbilar från EU. Beslutet sköts upp. Det är naturligtvis vansinnigt att förbjuda något som har fungerat bra i hundratalet år. Alla länder var inte med på detta. Hoppas inte Sverige ska vara urduktigt nu igen och gå i bräschen och förbjuder dessa bilar på egen hand. 

Hela EU ska vara neutralt gällande tillväxtgasen koldioxid 2050. Då lär inte jag finnas mer på denna jord. Det är bra det! I så fall vore jag 105 år. Ska bli skönt att slippa allt tjafs som mänskligheten håller på med om det inte blir en total vändning innan detta datum. Detta handlar inte så mycket om klimatet som om politisk makt. 

Klimataktivisterna vill förbjuda allt som går och miljöbeskatta resten. Plus skära ned befolkningen med faktor tio, vilket väl lär betyda att en miljard ska bort? Jo det vore bra för naturen, men inte för oss. Varför är klimatgalningarna emot sig själva? 

Det som har skapat det samhälle vi nu bebor är teknik och utveckling av tankar och idéer, men nu ska vi sluta tänka och återgå till att bli fattiga tiggare? För de tar ju inte så mycket av resurserna. Den senaste idén om 15 minuter till allt betyder att ingen får bo utanför en stad. Alla ska trängas ihop på liten yta. Det blir ett samhälle som aldrig skådats. Där diktatorer bestämmer. Vi fick ju en försmak av detta med alla förbud under covidpandemin.

Kina kommer förmodligen ta över världen, för där kommer det inte att finnas samma inskränkning i människors användning av kol och annat miljöfarligt. Lite paradoxalt eftersom Kina länge har haft diktatur. Just nu ligger snö på backen där jag bor och det är minusgrader. Det vore väl enklare att tränga ihop människor i andra länder än Sverige där det är så kallt. Då kunde vi återgå till ett paradisiskt liv med sol och mat. Eller? 

PS. Vi hade här i Sverige bättre klimat under bronsåldern för omkring 3-4 000 år sedan. Det berodde inte på koldioxidutsläpp. Det växte vindruvor här då. Klimatsvängningar har alltid funnits, men inte berott på människor. DS.


Ingen vår i sikte där vi bor. Så här ska inte människor få bo i framtiden. Det kostar för mycket. Och då släpps för mycket koldioxid ut. Klimatförändringarna tar död på oss. Eller kanske de politiska besluten?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar