fredag 10 mars 2023

Ryssarna ockuperar en bit av Lidingö

 Helt otroligt att Ryssland kan sätta stopp för svensk lag på Lidingö. Där finns det så kallade rysshuset, som har tillhört Ryssland, men som såldes på exekutiv auktion år 2014. Men Ryssland erkänner inte svensk lag så ännu har den nye ägaren inte fått tillåtelse att beträda huset. Och när vattnet skulle stängas av till huset, för där bor människor fortfarande, så ville inte UD det och då blev det som UD ville. Vattnet stängdes inte av till huset. 

Det här betyder att Ryssland aldrig behöver erövra Sverige i krig utan kan köpa upp landet. Då kommer svenska myndigheter och UD att tycka att det är alldeles utmärkt. Och att svenskar ska betala för det. Hur fick vi så många ryssvänliga människor i landet?

Förra året fick Totalförsvarets forskningsinstitut i uppdrag att kartlägga ryska investeringar och ryska intressen i landet. Flera oligarker äger också mycket i landet, som har anknytning till stat och kommun. Och dessa oligarker kan fakturera dessa. 

På Kostervägen 5 vid Baggeby Torg på Lidingö ockuperar ryssar huset, som såldes 2014. Ryssland erkänner inte svensk lag så de kan bebo detta hus i eviga tider. Utan kostnad. UD instämmer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar