fredag 16 november 2018

BBC förstörde Cliff Richards liv

Det var BBC som i direktsändning visade hur polisen gjorde en razzia mot Cliff Richards hem när han var anklagad för övergrepp på barn. Det förstörde hans liv och han föll ihop gråtande på golvet, säger han. Det tog två år för honom att bli rentvådd efter detta och han blev till sist nu tilldelad ett skadestånd och har också tidigare fått ersättning för förlorad inkomst på sammanlagt drygt 10 miljoner kronor för detta intrång i hans privatliv. BBC borde aldrig ha namngett honom. 

Det var i augusti 2014 som BBC stod i direktsändning och rapporterade från Cliff Richards hus i Sunningdale i England medan hans själv var i Portugal i sitt sommarhus. Sir Cliff Richard som är 78 år nu säger att det var fyra hemska år innan han till sist friades och fick skadestånd av domstolen. Han tycker att det var värre än att ha inbrott i sitt hem att polisen gick igenom det. Det var  förkrossande att någon ens kunde tro att det var sant att han begick övergrepp på barn.

Var BBC gjorde anser han var olagligt eftersom det bara fanns en anklagelse, inget annat, ingen substans alls bakom dessa anklagelser. Journalister omringade hans hus i Portugal efter detta medan han själv grät över vad som hände. Han blev aldrig anhållen eller anklagad inför domstol för något brott och han tycker det är hemskt att någon kan säga vad som helst och att någon kan bli anklagad på grund av detta. 

Från början ville han bara ha en ursäkt för vad BBC gjorde, men en domare i England har nu gett honom detta skadestånd och han har tidigare fått ersättning för förlorade inkomster. Detta eftersom BBC vägrade att be om ursäkt. Han har skrivit en sång Rise up som berättar att han aldrig blev nedbruten utan att han har kommit igen och att han har rest sig upp starkare. Och att han känner sig starkare. Han har en mer än 60 år lång karriär bakom sig. Han slås bara av Elvis Presley och Beatles vad gäller antalet sålda singlar. Men ingen sångare mer än Cliff Richard har haft ettor på topplistan under sex decennier i England.
Cliff Richard har en 60 år lång karriär bakom sig.
Men han bröt ihop när han
blev anklagad för sexuella övergrepp på barn
och BBC direktsände från hans hem.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar