måndag 19 november 2018

Människor utan hjärna eller hjärta

Vem är så ond att den utan samvete tar ett blomsterhjärta från en älskad dotters grav på en kyrkogård och istället tar dessa blommor till en babyshower? Jodå det finns sådana i Sverige i Sölvesborg. Camilla Haaks dotter dog i september. Hennes död utreds som misstänkt mord. Men att någon skulle vara så ondsint att den stal blomsterarrangemang från hennes grav trodde inte Camilla Haak. Kyrkogårdar är heliga platser. 

Mamman ringde polisen när hon hade fått tips via sociala medier var hennes dotters blommor kunde finnas. Men de hade inga resurser att följa med henne dit, så hon åkte själv. Där fanns dekorationen på ett bord och den blivande mamman sade bara "du kan ta det". Inget mer. Så makabert att ha blommor från en begravning, som legat på en kista och på en kyrkogård vid en ny grav, och istället ha det som dekoration för en baby.

Camilla Haak tog blommorna och lade dem tillbaka på graven. Hon skrev ut namn och adress på familjen, men blev hotad av mannen i familjen. Ifall hon inte tog bort detta skulle hon bli anmäld för förtal. Så nu finns inte namnet kvar där mer. Kommer polisen att utreda detta? Nej knappast. Det kristna förhållningssättet vore att helt enkelt förlåta de som gjorde detta och gå vidare. Men jag kan förstå att det är svårt. 


Helena Haak dog i september och hennes
gravdekoration ovan stals.

Hon blev 28 år.
Vila i frid!
Här är en minnesvideo över hennes liv från Youtube. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar