måndag 12 november 2018

Moderaterna plus kristdemokraterna vill regera

Tittarna och pressen fick veta före riksdagen hur Ulf Kristersson (m) vill regera. Han och talmannen Andreas Norlén framträdde i en pressträff. På onsdag blir det omröstning ifall riksdagen kan godkänna Ulf Kristersson som statsminister. Han tycker att det är rätt att detta prövas för problem måste lösas i Sverige även om politiken har tagit paus. 

Det finns en uppenbar risk att han inte tolereras på onsdag, men han tycker att detta måste prövas allvarligt. Det har nu gått två månader sedan valet och talmannen har fyra försök innan detta måste gå till extraval och det är på tiden att någon prövas på allvar. Liberalerna och centern vill inte sitta med i denna regering utan det blir i så fall en minoritetsregering. 

Sverigedemokraterna kommer naturligtvis få inflytande över denna regering precis som de kommer att få ifall det blir Stefan Löfven som fortsätter som statsminister. Om nu inte centern och liberalerna vill sitta i Stefan Löfvens regering. Det kan bli nästa steg. Klockan nio på onsdag blir det omröstning om Ulf Kristersson i riksdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar