fredag 23 november 2018

Självklart kostade ensamkommande barn miljarder

UPPDATERAT
En kvarts miljard betalade Stockholms stad till tio företag som tog hand om ensamkommande barn under 2015. Naturligtvis så gick skattebetalarnas pengar till detta för politikerna var överens om att dessa barn skulle få den bästa omsorg. Lika bra som våra egna barn. Det är SVT som har granskat bolagen och det är ingenting att bli upprörd över tycker jag att de har tjänat extra bra. Alla barn måste få ett hem, som Åsa Lindhagen (mp) uttrycker saken. 

Det här sättet att ta hand om dessa barn har gjort att människor har fått jobb också. Särskilt utifrån kommande. Och Ismet Güler tillhör dessa som gjort vinster på barnen som kom hit. Han menar att han gjorde ett bättre jobb än Stockholms stad så det är inget märkvärdigt med det. Sedan vet vi att barnen inte var några barn egentligen, men det är en annan sak. Det blev hysteri kring alla som kom hit under 2015 och vi har en lång tradition av att ta hand om människor som kommer hit och säger att de är flyktingar.

De ensamkommande barnen kostade kring 11 miljarder fram till i år vilket betyder att de har var och en kostat kring en miljon per år per person och då är inte bara hemmen inräknade där utan också kringkostnaderna som gode män och advokater. Omkring 1 300 HVB-hem startades i Sverige under två år för att ta hand om alla barnen. Det är politikerna i riksdagen först och främst som behöver lära sig av detta. Det är det exempellösa slöseriet med skattepengar som har skapat den situation vi har i dag när vi står utan regering. Sverige tog hand om 40 procent av de ensamkommande barnen i EU. 
10:36
Hillary Clinton har uttryckt att den här situationen med högerpopulistiska partier som växer i Europa kommer att bestå tills de andra partierna får tillbaka sin kraft och sin förmåga att säga nej till att fortsätta att att ta emot migranter och ge dem understöd i Europa. Hon menar att det var vänligt och medkännande att ta emot någon miljon flyktingar under 2015 i Europa, men att detta inte längre kan fortsätta. Det kommer enbart att gynna högerpopulistiska partier. FN å sin sida menar att det ska vara så att alla länder ska ta emot alla som vill flytta vart som helst i världen. Ramverket kommer Sverige förmodligen att skriva på i december. Migration ska enligt FN ses som ett "positivt globalt fenomen".

Här skrev jag att ensamkommande vuxna har kostat miljarder. 
Nationalekonom Joakim Ruist konstaterade att flyktingar i allmänhet kostar 74 000 per år i Sverige under sin livstid. 
330 000 flyktingar kom till Storbritannien under ett år och flyktingar dog i lastbilar på väg till friheten och paradiset. 


Här berättar statsminister Stefan Löfven att han
besökte ett boende för ensamkommande

flyktingbarn.
Faksimil från facebook. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar