torsdag 8 november 2018

Dante hittar inte hem

UPPDATERAT
Det var på tisdagskvällen vid 18-tiden som Dante anmäldes försvunnen. Han sågs senast i Tröingeberg i Falkenberg. Dante är 12 år, har Downs syndrom och hittar inte hem själv. Han har varit försvunnen tidigare, men inte så här länge. Hela onsdagen och under natten har frivilliga och polisen letat efter Dante, som gick ut med hunden. Hunden kom tillbaka hem, men inte Dante. Polisen kallar detta en särskild händelse för att kunna sätta in alla resurser. Polisen har också inlett en förundersökning om människorov. 

Ett vattendrag Ätran har genomsökts ett par kilometer från där Dante bor, men ingenting är hittat. Hela Falkenberg är ett sökområde, där bor drygt 20 000 människor, och Dante kan ha gömt sig någonstans för att han är rädd. Mer än hundra militärer är också insatta i letandet efter Dante. Missing People är ute och letar med 1 000 personer i insatsen. Dante hade på sig en klarblå jacka med luva vid försvinnandet och svarta skor med reflexer. Han är kring 140 centimeter lång.
10:31
Polisen berömmer allmänhetens engagemang, men tyvärr har inte Dante hittats än. 
9.11.2018
Polisen har hittat en kropp i vattnet och med allra största sannolikhet är detta Dante. Kroppen hittades vid kraftstationen i Herting i Falkenberg. Föräldrarna är informerade. Inget brott misstänks.
10.11.2018
Här är Dantes minnessida på facebook. I kväll klockan 20 hålls en tyst minut för honom och ljus kommer att tändas till hans minne. Vila i frid Dante!
12.11.2018
Det är fastställt att det var Dantes kropp som hittades. Han dog troligen genom drunkning.


Dante hittar inte hem.
Leta efter honom!
Hela Falkenberg är sökområde.
Faksimil från Polisen. 






Polisens uppdatering. 
Polisens uppdatering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar