tisdag 19 juni 2018

Gangsterkrig i Malmö

UPPDATERAT
Två män sköts till döds i Malmö i går kväll. En 19-åring och en 29-åring. Fyra andra skadades. Polisen betecknar det som en särskild händelse. Det har inträffat sex mord med skjutvapen i juni hitintills. Jag skrev om de andra här.  Männen sköts i går från en bil. Rena avrättningar med automatvapen. Polisen har gått in i stabsläge, vilket betyder att de tar det här på stort allvar och har samlat nyckelfunktioner för att snabbt få igång arbetet. Sammanlagt har 19 personer skjutits till döds i år. Förra året blev siffran 40 döda i skjutningar. 
9:05
En till har dött av skottskadorna, en man i 30-årsåldern. Vad ska man säga? Nu är det således 20 som har mördats med skjutvapen i år. Klockan 10.15 blir det pressträff i Malmö. 
10:21
Polisen bekräftar att tre är döda och att det rör sig om för polisen kända personer. Förhör har hållits under natten. Gängkriminalitet och organiserad brottslighet rör det sig om. Polisen vädjar att alla vittnen tar kontakt och delar med sig av eventuella filmer från platsen. Polisen säger också att det är beklagligt att så många mister livet och att så många familjer har söner som är mördare. 
10:57
Morgan Johansson (s) inrikesminister känner stor ilska och frustration över vad som händer. Jag får lust att skratta rått för det är socialdemokrater mest som har orsakat detta tillstånd. Särskilt i Malmö där Ilmar Reepalu (s) satt från 1994 till 2013 som kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Han menade till exempel att judar i Malmö skulle ta avstånd från Israels politik. Han menade också att den judiska församlingen i Malmö var infiltrerad av sverigedemokraterna. Han har fått ta tillbaka dessa uttalanden. 
15:21
Omkring 60 procent av morden med skjutvapen klaras upp. Det är inte så stor risk att skjuta på gatan mot människor från en bil och sedan köra vidare. Mord utan skjutvapen klaras upp till 90 procent. Mycket stor skillnad således. 
Polisen håller pressträff i Malmö.
Faksimil från SVT.  


I går hände det igen.
Kriminella skjuter på varandra.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar