måndag 4 juni 2018

Han ljög också om sin ålder

UPPDATERAT
Den man som attackerade polismannen Ted Eriksson förra året med kniv bakifrån ljög om sin ålder. Han är från Afghanistan och hans familj säger att han är 25 år. Det avslöjar Expressen. Själv kommer han att dömas som under 21 år och hans fall är nu uppe i hovrätten. Han dömdes till fem år och utvisning i tingsrätten. Hans mamma Fatemeh säger att han är 25 år och att han tog examen som 18-åring i gymnasiet år 2010. 

Mannen har tillbringat större delen av tiden i Sverige på olika vårdinrättningar och han fick åka tillbaka till Iran, där hans familj finns, på en öppen biljett, som Migrationsverket betalade. Han var hos sin familj under våren 2017. Familjen visste att han hade varit i bråk med en polis, men inte att han hade knivhuggit en polis. Och att det var oprovocerat.

Polisen Ted Eriksson fick en fraktur på översta ryggbröstkotan och det läckte ryggmärgsvätska. Kniven nådde sex centimeter in i kroppen. Hade den nått en millimeter till kunde han ha dött. Mannen har sagt att han var ute efter att döda en polis och att han inte ångrar sig. Han uppgav att han var född 1999 och inte skulle ha varit över 18 år när brottet inträffade. 
10:52
Här skrev jag tidigare om ensamkommande som blev anmälda för bidragsbrott i Mariestad. Och här för ett år sedan om vilka som är barn och vilka är vuxna. Här för snart två år sedan om att byta befolkning.
12:48
Två män från Afghanistan är dömda i tingsrätten för våldtäkt. Det ska nu upp i hovrätten. De båda är dömda för grov gruppvåldtäkt och har fått milda straff för de var under 18 år. Och de vill inte utvisas. Ingen av dem vill heller frihetsberövas för brottet. Kvinnan var på väg hem när hon överfölls och våldtogs av tre män, den tredje är inte hittad. De båda andra kunde hittas trots att de bodde på ett hvb-hem och socialtjänsten inte ville medverka till att de blev funna. 
12.6.2018
Hovrätten skjuter nu upp domen mot den som attackerade polismannen Ted Eriksson. Domen skulle ha kommit idag, men efter Expressens avslöjande att hans familj säger att han är 25 år så har hovrätten möjlighet att ta hänsyn till detta. När domen kommer är oklart. Det är Clea Sangborn, Ted Erikssons målsägarbiträde, som har begärt att huvudförhandlingen ska fortsätta i hovrätten med anledning av de nya uppgifterna.
5.8.2018
Mannens straff fastställdes till slut av hovrätten. Den blev fem års fängelse och livstids utvisning. Han hade kunnat få ett dubbelt så långt straff eftersom han var 25 år, men åklagaren valde att inte överklaga. Därför blir domen likadan som i tingsrätten. 

Ted Eriksson var den polis som attackerades av afghanen.
Hovrättens dom skulle ha kommit 12 juni, men är uppskjuten.
Faksimil från TV4. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar