lördag 9 juni 2018

Susanna Feldmann våldtagen och mördad av flykting

UPPDATERAT
En 14-årig judisk flicka Susanna Feldmann från Wiesbaden har våldtagits och mördats i Tyskland i maj i år. Den misstänkte är en 20-årig irakier, som flydde landet efter dådet. Ali Bashar eftersöks nu för detta mord. Han har berättat för en pojke på flyktingförläggningen där han bodde vad han hade gjort. Men han och hans familj bestående av föräldrar och fem syskon lämnade landet i början av juni och återvände till Irak. 20-årige Ali Bashar var misstänkt för fler brott som misshandel, rån och en annan våldtäkt. 

Han har nu gripits av kurdiska säkerhetsstyrkor i staden Erbil dit han och hans familj kunde fly. Susanna Feldmann var vän med en yngre bror till den misstänkte mördaren. Hon hade inga fördomar om flyktingar, men fick betala med sitt liv för detta. Hur familjen kunde lämna landet och återvända till Irak har upprört Tyskland. 

Mamman till offret skrev brev till förbundskansler Angela Merkel för hon menade att hennes barn inte eftersöktes tillräckligt av polisen. Hon kände sig övergiven av myndigheterna. Tyskland har inget utlämningsavtal med Irak. Hur kunde denne man lämna Tyskland och varför var han inte inlåst och häktad? Familjen lämnade landet med förfalskade papper över Düsseldorf, Istanbul och flög vidare till Irak. Ingen stoppade dem. 
10.6.2018
I går kväll lär den misstänkte Ali Bashar ha landat på Frankfurts flygplats. Det omtalar flera medier i Tyskland. Han ledsagades av tysk polis från Irak till Tyskland. I det kurdiska häktet i Irak lär han ha erkänt mordet på Susanna Feldmann. Han har sagt att han ströp henne eftersom hon hotade med att ringa polisen. Flera medier omtalar också att det var hans egen familj som lämnade det avgörandet tipset så han kunde hittas. Han påträffades bland andra släktingar. 
11.6.2018
Han förhördes hela natten i Tyskland och har under söndagen ställts inför häktesdomare. Han har erkänt mordet, men inte våldtäkten. Han har sagt att de bråkade, men han har ingen förklaring till dödandet annat än att hon ville ringa polisen. Ali Bashar sitter nu i tyskt "undersökningshäkte".

Den misstänkte och hans offer en 14-årig judisk flicka.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar