torsdag 7 juni 2018

Livstids fängelse för Akilov

Det är rätt självklart att terroristen Rakhmat Akilov får livstids fängelse. Vi har inte hårdare straff i Sverige, inte total inlåsning livet ut för mordet på fem människor då den 7 april förra året. Han kan bli fri om 20 år sägs det. Jovisst. Vi vill knappast ha honom här längre än så. Han har kostat samhället alldeles för mycket redan. Utvisa honom till hemlandet Uzbekistan fortast möjligt. Se nedan att lag och ordning finns i det landet. En femteplats i världen, långt före Sverige. Sverige är enligt Gallup mindre tryggt än sina nordiska grannar. Vårt land ligger på samma trygghetsnivå som USA och Frankrike. Trist! Akilov kommer att hamna på Kumlaanstalten. Om en halvtimme kommer domen! Jag uppdaterar. 
13:00
Akilov döms för terroristbrott och får livstids fängelse. Över hundra skadestånd ska betalas ut. Han ska utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända hit. Målsägande är 138 parter. 
11.6.2018
Akilov överklagar inte terrordomen i tingsrätten. Skönt! Då behöver vi inte höra ännu en rättegång om detta. Bara försörja honom och hålla honom inlåst i ett par decennier. 

Jag har skrivit om denne Akilov tidigare. Ni hittar alla inlägg här. 

Känner du dig trygg när du går ensam på natten där du bor?
Det var en av de frågor Gallup ställde.
Sverige finns inte med bland de 16
länder som har högst lag- och ordningsindex.
Faksimil från Gallup

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar