tisdag 26 juni 2018

Rasister är vi allihopa

Ja om medierna får bestämma så är vi alla rasister. Särskilt nu i valtider när sverigedemokraterna har höga siffror. Aftonbladet tar i förstås och skriver på ledarplats att sd-rasismen och hatet mot Jimmy Durmaz hör ihop. För mig som kvinna och pensionär känns det inte så aktuellt med hat och hot. Det är männens revir. Och dessutom är de inte många de som sysslar med sådant. De på yttersta högerkanten är några hundra. Yttersta vänstern kanske trehundra. Så det handlar om cirka 3 000 våldsextremister i Sverige. Åtminstone uppskattades antalet till detta år 2017 och de flesta var islamistiska extremister. Omkring 2 000 var IS-anhängare. Så beskrev Säpo det. Och DN Kultur ifrågasätter den falska berättelse som har skapats kring hatet och hoten mot Jimmy Durmaz.

Med den beskrivningen är den våldsamma rasismen mot de flesta i Sverige riktad mot majoritetsbefolkningen. Precis som terrorattentatet i Stockholm förra året. Inte mot sådana som Jimmy Durmaz. Vem som helst som hade orsakat att Sverige förlorade mot Tyskland när det var 15 sekunder kvar av matchen hade fått stå ut med hat och hot på sociala medier. Men nu är det Jimmy Durmaz, som dessutom har ett stort skägg och mörkare hy, och då tar förstås alla dumskallar chansen. Återigen det är männens värld. Inte min. Inte heller kvinnornas. Mer än i undantagsfall som när Victoria Kawesa tidigare Fi misshandlar en man i tunnelbanan och åtalas för det. Fast hon har hållit upp rasistkortet och påstått att det var tvärtom hon som blev misshandlad av en vit man.

Tyvärr har vi numera ett överskott på män i Sverige. Det har politikerna orsakat. Män har i alla tider genom evolutionen varit benägna att ta till våld. För att försvara sin jordbit och sin familj. Det är inbyggt i männens utveckling samtidigt med att vi alla har fått ett bättre förstånd. Kvinnor och barn är svagare och måste beskyddas. Så ser världen ut. Alla människor befinner sig inte på samma nivå. En del är mer aggressiva och känner sig mer förfördelade. Positionerna är låsta inför hösten. Det ska bli skönt när valet den 9 september är över.


Till vilka riktar sig dessa bilder?
Mest mot ett litet fåtal män.
Faksimil från Jimmy Durmaz instagram.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar