torsdag 14 juni 2018

Markoolio lämnar ut sin mamma och sin barndom

Sommarpratarna i radio måste berätta något som är unikt för att verkligen komma innanför huden på alla som lyssnar. Nu ska Marko "Markoolio" Lehtosal berätta hur det var när han växte upp: att han gjorde detta i en alkoholistfamilj. Han ska lämna ut sin barndom där det fanns missbruk och våld. Tidigare har han aldrig öppnat denna låda där han har lagt det svåra. Han har gömt sig bakom Markoolio-masken som han säger. 

Nu har han fått godkännande av mamman, som var alkoholisten, och släkten och vill nå ut till någon som kanske lever i en liknande familj. Han själv har också druckit rätt mycket. Alkoholen höll på att ta honom, men hans fru Jessica räddade honom från spriten. Familjen har barnen att tänka på som är 8, 6 och 3 år.

Numera krävs mycket av sommarpratarna, medan förr i tiden skulle det vara mera gulligull. Själv bor han precis som sin mamma på Ingarö i Värmdö och har det bra som 43-åring. Han köpte ett hus åt henne. Tidigare har han sagt att han växte upp utan sin pappa, att hans pappa försvann när han var liten. Han sommarpratar i P1 den 12 juli. 

Här skriver Cecilia Hagen om de tre sommarprogram hon har gjort och hur trenden har gått mot avslöjanden och mer känslosamma program sedan 1980-talet.

Markoolio ska berätta hur det var med våld och alkohol
när han var liten.
Faksimil från Aftonbladet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar