måndag 4 januari 2016

Allah förlåter inte Saudiarabien

UPPDATERAT
Iran bryter de diplomatiska förbindelserna med Saudiarabien och storayatolla Ali Khamenei menar att Allah inte kommer att förlåta Saudiarabien. "Det orättfärdigt spillda blodet av den förtryckta martyren Nimr al-Nimr kommer utan tvekan snart få konsekvenser och gudomlig hämnd kommer att drabba saudiska politiker", säger Khamenei.

Den avrättade shiamuslimske ledaren Nimr förespråkade icke-våld och var mycket kritisk mot det saudiarabiska kungahuset och den diskriminering, som den shiitiska minoriteten i landet utsätts för. Fyrtiosju människor avrättades i Saudiarabien den 2 januari. De avrättade anklagades för terrorism och det här är en upptrappning av det som kan bli ett religiöst krig i Mellanöstern. Demonstrationerna i Iran har varit våldsamma, ambassaden i Teheran har stormats, och protester kommer också från Irak, Libanon, Pakistan och Indien.
4.1.2015
Bahrain och Sudan bryter också de diplomatiska förbindelserna med Iran. Allt är beroende av den konflikt som skapades för nästan ett och ett halvt årtusende sedan mellan de olika riktningarna i den muslimska trosläran. Vilken trosinriktning som anses stå för den sanna islam. Shiamuslimer är i minoritet och anses vara en sekt medan sunni är huvudinriktning och den anses vara den sanna läran. Det hela uppstod i en politisk fråga trettiosju år efter profeten Muhammeds död. Då användes för första gången beteckningen shia, vilket gör att denna grupp inte fanns medan profeten levde. 

I Iran och Irak är shiamuslimer dock i majoritet, vilket gör detta infekterat i arabvärlden. Själv tycker jag det här visar att människan som art återigen har bevisat inför oss alla att hon inte är riktigt funtad eller inte har alla hästarna hemma i stallet, ingen sitter bakom ratten fast motorn är igång. Stackars mänsklighet! Beroende av dårar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar