tisdag 12 januari 2016

Inget hot i Rinkeby

UPPDATERAT
En man har barrikaderat sig i Rinkeby i en lägenhet tillsammans med en kvinna och en baby. Men det är inte säkert att det finns något hot. Kanske är det bara någon som mår dåligt psykiskt, säger polisen Eva Nilsson. Ajajaj då är det förstås någon invandrare som det är fråga om och polisen måste ta i med små, små babyvantar för att inte orsaka mer skada än nödvändigt. 

Nu får det väl ändå vara nog. Om någon har barrikaderat sig i en lägenhet och beskrivs som knivbeväpnad, så finns det uppenbarligen ett hot, ifall det också är så att en kvinna och en baby befinner sig i samma lägenhet. Vare sig detta nu är en invandrad man eller inte. Mannen har till och med setts vifta med ett svärdliknande föremål, enligt Aftonbladet. Men något hot är det absolut inte fråga om. Så bra! Varför är då ett 20-tal poliser på plats?

Förundersökning är inledd om försök till grov misshandel då mannen gjorde utfall mot en polispatrull. 
11:33
Nu dementerar polisen till SVT att det finns någon kvinna eller baby i lägenheten. Desinformation i stor skala då av medierna. Eller dunstade kvinnan och babyn själva? Det enda polisen är rädda för nu är mannen, som kan skada en polis. Här kan ni läsa vad polisen skriver. Om mannen är själv i lägenheten är det väl bara att gå in och oskadliggöra honom? Polisen vill enligt Sveriges Radio inte gå in på vilka som befinner sig i lägenheten. Betyder detta i klarspråk då att polisen har bett medierna att hålla käften om saken? Vem vet.
15:38
Enligt polisen Eva Nilsson så befinner sig andra personer i lägenheten, men det är fortfarande ingen gisslansituation nu när förhandlingarna med mannen har pågått i snart tolv timmar. Det säger hon till Expressen. Polisen kan hålla ut hur länge som helst med förhandlingarna, enligt henne. Bra att veta att polisen har så stora resurser. 
17:07
En person har nu lyckats ta sig ut ur lägenheten, enligt polisen. Det är en äldre familjemedlem som har fått lämna, men förhandlingarna fortsatte. Polisen visste inte hur många som befann sig i lägenheten. Enligt SVT och polisen har mannen som förskansade sig i lägenheten nu gett upp och kommit ut. Han är inte känd av polisen tidigare och polisen misstänker att han är psykiskt sjuk. Dramat slut och allting gott. Efter all desinformation. Den kvarhållne släktingen är på sjukhus. Knivmannen har förts till psyket för kontroll.
13.1.2016
Det var en asylsökande marockansk man som skulle utvisas, som hade tagit sig in i sin pappas lägenhet i Rinkeby och som gjorde utfall mot polisen med kniv genom en springa i lägenhetsdörren, när de försökte ta med sig honom. De hade brutit upp dörren och då anföll han. Det var exakt som jag trodde där uppe att polisen ville inte ha någon skandal med en invandrare och medierna spridde desinformation. Liksom polisen kanske. Vem vet. Varför inte helt enkelt berätta som det är från början? Annars blir förtroendet för medierna och polisen lägre än lägre.  

2 kommentarer:

  1. Man får väl ändå säga att polisen klarade det här fallet något
    bättre än de gjorde i Husby häromåret. Då var det en 69årig som
    barrikaderat sig med hustrun och det slutade illa för honom.

    SvaraRadera