söndag 10 januari 2016

DN skrev inte om sexövergrepp

UPPDATERAT
Nyheter Idag rapporterar om att DN i somras inte skrev om sexövergrepp som utfördes på kvinnor i publiken som lyssnade på Zara Larsson i Kungsträdgården i Stockholm. Det var ledarskribenten Hanne Kjöller som fick tipset, men det gick över till Stockholmsredaktionen, som bedömde detta som en provokation från sverigedemokraterna. Alltså något som inte var sant. Men det var systematiska övergrepp det handlade om precis som de som nu har skett runt om i Europa under nyårsnatten. Och DN skriver om det nu och att detta i somras hade hamnat i medieskugga, vilket skribenten Lasse Wierup inte säger sig veta något om varför. Det är det närmaste "förlåt oss" som redaktionen kan kosta på sig. Doktrinen som alltid har förts fram av vänsterfeminister är att alla män är likadana. Det handlar om kön inte om etniskt ursprung, vilket deklarerades av journalisten och programledaren Hanna Fahl senast i förrgår i DN. 

Det fanns inte så stora murar mellan redaktionerna när jag jobbade där så att man inte visste vad som försiggick på andra redaktioner, men det kanske det finns nu? Jag förstår dock att man inte skrev i första taget i somras om vad de nytillkomna från Syrien eller Afghanistan hade för sig på en konsert. Det var tabu att göra detta då eftersom allt opinionsarbete gick ut på att vi skulle kunna ta emot miljoner i Sverige. Och invandrare var det vi älskade medan sverigedemokraterna var hatade. Detta var någon vecka efter att sverigedemokraterna hade haft en affischkampanj i tunnelbanan, som slets ned av vänstern. Andra veckan i augusti när det här hände på konserten i Kungsträdgården är alltid litet avsomnad också på tidningen. För Sverige har inte riktigt kommit igång då efter semestrarna.

Kampen pågick på den politiska fronten och alla stod på vänsterns sida naturligtvis i somras och var invandrarvänliga och att i det läget skriva om ett 90-tal invandrarmän, som hade trakasserat eller förgripit sig på kvinnor sexuellt i en publik på en ungdomsfestival gick naturligtvis inte. Det skulle vara att gå emot tidningens och andra mediers policy i somras. Hela etablissemanget har varit emot sverigedemokraterna och vad de stod för och ifall det kändes för redaktören som en provokation så lades tipset åt sidan. Naturligtvis. Det var först i november som allt brakade när regeringen insåg att vi hade inte råd att ta hand om alla flyktingar och särskilt inte de ensamkommande männen, som var för sig kostar många hundratusen kronor per år i skattemedel. Och det var först då regeringen tog initiativet över medierna till att bestämma hur vi rent politiskt skulle göra i Sverige. I slutet av november.
11.1.2016
Jo det var polisens fel alltihop, som inte rapporterade vad som hände i Kungsträdgården fast de funderade på att göra en könsuppdelning av publiken. Där har övergreppen pågått nu i två år fastställs det i DN. Herregud jag som trodde att mediernas uppgift var att uppträda som en tredje statsmakt och granska de andra två: riksdag och regering. Plus att avslöja missförhållanden i samhället. Det fick jag lära mig på journalisthögskolan, men det är väl överspelat kan tänka. Nu rapporterar DN vad som hände och nu ska de granska. Fortfarande med inställningen då att alla av samma kön är likadana, så pojkar är pojkar och särskilt när de kommer från muslimska länder, men svenskar är likadana. Jo all världens folk är ju svenskar så män är män då. Alla ska dras över samma kam. Sic! Det värsta sveket är från feminismen. Jag som var radikal och med i Grupp 8 på 70-talet skäms över dagens vänsterfeminism, som inte har vågat att ta itu med de uppenbara kulturskillnader som finns bland män i världen. Rädslan för muslimers kultur sitter djupt.
4:29
Och har tar Aftonbladet krönikör Oisín Cantwell i och sätter sig på sina höga moraliska hästar. Tänka sig att polisen var rädd att gynna sverigedemokraterna! Ja propagandan har väl länge gått ut på att de är avskyvärda monster. Inte minst Aftonbladet hade väl kunnat avslöja det som hände i somras då? Nej, det gick förstås inte för tänk om det hade gynnat sverigedemokraterna då när vänstern nyss hade slagits mot dessa förskräckliga monster i tunnelbanan, där de fick affischera. Gud bevars! 
14:41
En centerpolitiker Tommy Deogan försökte få medierna och andra partier intresserade av vad som pågick på ungdomsfestivalen, men det var lönlöst enligt honom. Ingen var intresserad. Nej det föll ju inte på läppen enligt den agenda som har funnits. Nu passar det att beskylla polisen för detta, men det var medierna och de politiska partierna som inte skötte sitt jobb för att det handlade om de invandrade underbara barbarabarnen, som Robban Broberg kanske skulle ha kallat dem om han hade levt. Men han dog förra sommaren. Och Tommy Deogan är numera anställd på sd:s kansli så honom kan man naturligtvis inte lita på. Sic!
12.1.2015
En 15-årig pojke åtalas nu för misshandel och sexuellt ofredande. Fantastiskt! Nu ska rättvisa råda. Den här pojken känner sig säkert orättvist utpekad eftersom "alla" gjorde likadant. Han säger naturligtvis också att han är felaktigt utpekad. 
7:23
I SVT:s Gomorronprogram sitter nu en upprörd representant för Crossing Boarders Ida Östensson och upprepar att detta inte är ett problem för en särskilt invandrad kultur, utan helt enkelt män som gör så. Ja, ja visst det ena könet står mot det andra som det har gjort i eviga tider. Eller? Jag som själv är omgiven av män på nära håll har aldrig råkat ut för att bli attackerad av dem. Tänka sig. Så jag är det stora undantaget då? Däremot har jag varit med om som 19-åring att en man tafsade på metron i Paris och jag blev attackerad som liten två gånger i förorten där jag växte upp. Utomhus på väg från skolan. En gång av en pedofil och en annan gång av ett pojkgäng. Kan detta ha något med saken att göra? Utsattheten i en förort på 50-talet eller anonymiteten i trängseln på metron i Paris på 60-talet?

För övrigt så rapporterade Sveriges Radio kort om övergreppen i augusti förra året när de hände, men ingenting om förövarna. 
14.1.2015
Här rapporterar norska tidningen Journalisten om att det stämmer att DN mörkade hela historien om sexövergrepp i ett halvår. Journalisten har pratat med de anonyma källor som tipsade DN. Tidigare var det rångrupper på festivalerna och nu är det således grupper som begår sexuella övergrepp enligt den arabiska våldtäktsleken taharrush, där en grupp omringar ensamma tjejer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar