torsdag 7 januari 2016

Dödligt vackert

UPPDATERAT
Just nu är det 15 minus och all energi går åt att hålla huset varmt och mig själv vid liv. Jag hoppas att idioterna i Grimsta Vällingby, som sprängde en tobaksaffär, och orsakade en storbrand i ett hus med människor i, fattar att de verkligen är allmänfarliga och har utsatt samhället för allmänfarlig ödeläggelse. Tio personer skadades och fem fördes till sjukhus. En kvinna bröt benet när hon hoppade i panik från sin lägenhet. Två personer är gripna. 

Så där uppförde sig inte människor förr i tiden utom när det handlade om politiska galningar som sprängningen av skeppet Almalthea i Malmö i juli 1908. Då var det ett fartyg med brittiska strejkbrytare som sprängdes under den stora hamnarbetarstrejken. En person dödades och 23 skadades. Men i Grimsta nu har detta säkerligen inga politiska förtecken utan är ett vansinnesdåd. Då var det en terrorist och socialist som sprängde skeppet och dömdes till döden för detta. Dock så benådades han och Anton Nilson dömdes till livstids straffarbete istället. Han levde ända till 1989 och blev 101 år gammal.

Livstids straffarbete unnar jag också dessa galningar, men kanske är de inte ens straffmyndiga, utan kan fortsätta med sitt vansinne ganska snart igen. Utan att begripa vad de ställer till med. Sverige är som för hundra år sedan tyvärr. Affären i fråga har varit ett tillhåll där ungdomar samlats, men nu har den varit stängd sedan några dagar före jul. Det var som en krigsfilm, säger en granne. Ja ungdomar lär sig detta från andra länder. De härmar vuxna och vad de gör.  

Här är vad polisen skriver om detta. 

15:06
Ja nu är vattnet fruset i köket, brukar göra så när det är så kallt, men det finns rinnande vatten i andra änden av huset. Man får diska i duschen i värsta fall, om det blir långvarigt. En världslig sak, som Astrid Lindgren sade.
16:45
De båda anhållna männen lär vara födda 1988 och 1994. De lär också vara asylsökande. De är uppenbarligen straffmyndiga. Bra!

Naturen är i sig dödlig i dag. Men människorna ännu värre
när galningar spränger ett hus i luften i Vällingby. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar