torsdag 14 januari 2016

Medierna mörklägger inte

Det menar professorn i journalistik Jesper Strömbäck. Men de kunde bli mer transparanta. Ja, ja som jag har sagt tidigare så är DN lite avsomnad då i augusti, så har det alltid varit efter semestrarna och ifall en Stockholmsredaktör bedömer att det är desinformation från sverigedemokraterna, som kommer fram under We Are Sthlm, så läggs naturligtvis det tips som kom från Hanne Kjöller åt sidan. Plus att journalisterna inte längre har kontakt med den konkreta verkligheten. De är helt enkelt för få numera på gammelmedierna. 

Det som hindrar också journalister från att se verkligheten är deras inneboende föreställningar om hur världen ser ut. Det är aldrig den verkliga verkligheten, som styr vårt handlade utan våra idéer och de agendor vi har. Och förra sommaren var inställningen att det var de asylsökande som skulle försvaras till varje pris. Sverige kunde ta emot hur många som helst och vi var det land i världen, som skulle gå före och visa Europa hur man skulle uppföra sig. Vi de moraliskt högstående. Ingen vågade gå emot den föreställningen, allra minst journalister anställda på de etablerade medierna. Det skulle ha varit rent självmord ifall en redaktör tog beslutet att granska dessa unga inkommande män, som vi behövde så väl i Sverige enligt den rådande doktrinen då. Jag vet själv att motståndet mot artiklar på DN kom aldrig utifrån, utan från den redaktion man tillhörde. Helt enkelt den rådande andan på tidningen, som skapades av kollektivet.

Alla dessa föreställningar var också beroende av att inte ens moderatledaren Reinfeldt år 2014 ville säga annat än att vi skulle "öppna våra hjärtan" för dessa asylsökande. Han skulle avgå och bortsåg helt från de ekonomiska aspekterna på denna växande import av andra länders medborgare. Kanske beroende av privata skäl och att han hade en invandrad svart man John Hood i släkten, som var hans farfars farfar. Dessutom kom de, som hade resurser att ta sig hit, vilket naturligtvis mest var unga män eftersom det var en strapatsrik resa. Ingen politiker i Sverige ville inse att detta skulle medföra snar kollaps av det välfärdssamhälle, som vi har byggt upp under något århundrade. De bortsåg från ekonomin, för att de inte ville att sverigedemokraterna skulle få mer inflytande och detta blev naturligtvis kontraproduktivt. Sällan har ett land lyckats att bortse så mycket från fakta och gör det fortfarande, för ännu har inte landet Sverige lyckas bromsa in tillräckligt och skaffa en ny kurs. 

Vi har stora problem, vilket inte minst mordet på en litauisk 15-årig pojke av en syrisk 14-årig pojke på Göinge skola i Broby i norra Skåne visar. Enligt pappan till 14-åringen var pojken kränkt i sin heder och den skulle återupprättas. Pojken skulle hämnas att den litauiske pojken hade försvarat en flicka från sexuella trakasserier, enligt den mördades pappa. Och så skedde också första skoldagen på vårterminen då 14-åringen tog med sig en kniv till skolan och utförde det planerade mordet, som han hade förberett genom att på internet ta reda på hur man mördade. Den litauiske pojken fick ett hugg direkt i hjärtat. Varifrån har då denne 14-åring fått sin uppfattning om heder? Det blir den retoriska frågan. Och hur kunde denne 14-åring genomföra detta groteska brott? Enligt en bekant till familjen så förstod han knappast ens själv vad han hade gjort, för han var så liten. Så fungerar den kollektiva uppfattningen om heder. Det är något som ärvs genom generationer och inpräntas i ett manssamhälle vilande på föråldrade föreställningar.

Situationen i landet är mycket förvirrad eftersom etablissemanget inte berättar i klartext hur det står till. Nu har vi fler män än någonsin i 16-17-årsåldern i Sverige för vi har fått så många asylsökande. Förra året var 70 procent av de som sökte asyl i Europa män. Bland ensamkommande barn och ungdomar är siffran ännu högre. I Sverige gick det i november förra året elva ensamkommande pojkar på en flicka. Och vi har 123 16-17-åriga pojkar per 100 flickor i den åldern nu i Sverige. Det vore inte så stort problem om de var infödda här, men det är de således inte. De kommer utifrån och en del har med sig sina seder av taharrush, att omringa och sexuellt trakassera eller våldta flickor. Att se sig själva som de som blir förorättade om flickor eller kvinnor inte täcker sina kroppar, så att de inte utgör en frestelse för männen. 

Det är kvinnorna som ska sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet enligt Koranen och Sura 24:31. De måste göra detta för män känner alltid begär efter kvinnor, förutom då de eunucker eller slavar som kan finnas i deras hushåll. Inte heller de nära manliga släktingar de har känner detta begär. Barn, som inte ännu har begrepp om kvinnlig nakenhet, gör det inte heller. Kvinnor ska enligt Koranen inte heller gå med svajande gång, för att inte dra uppmärksamhet till sina dolda behag. Detta utdrag ur Koranen säger således att en kvinna på stan är fritt byte om hon inte täcker sig, för de lockar männen och de stackars männen kan inte värja sig för deras inviter. Och den säkerhetsansvariga Karin Johannesson på We Are Sthlm har försökt att få flickorna att sätta gränser, men det har inte hjälpt eftersom de unga männen har blivit fler, smartare och aggressivare. Också hon var tydligen indragen i detta gränssättande som faller på flickor, för pojkar kan inte bättre. De följer sina instinkter och generationers medeltida uppfostran.

Medierna mörklägger inte, men de berättar heller inte vad de vet. Som att det blev väldigt tyst om den marockanske asylsökande man, som skulle utvisas i förrgår, men som då beväpnade sig med kniv i Rinkeby och tog sig in i sin pappas lägenhet. Enligt polisen fanns då ingen hotsituation, utan det var bara en man som kanske mådde psykiskt dåligt. Detta enligt den kvinnliga polisen Eva Nilsson. Han gjorde utfall mot polisen när de bröt upp dörren, men det fanns ingen hotbild. Dock så blev det en förundersökning om försök till grov misshandel. Den läggs säkerligen ned sedan. Det är så synd om dessa som ska avvisas så polisen förhandlade i nästan tolv timmar innan de kunde få ut pappan och sedan mannen ur lägenheten. Ja naturligtvis så blev det alldeles tyst om vad som egentligen hade hänt i etablerade medier. 
Även i landet Sverige behövs det ibland en upplysningens eld.
Idéer och föreställningar förstenar människor till slut.
De behöver alltid kreativt förnyas
och förändras efter omständigheterna.
Särskilt kollektivt i grupper.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar