tisdag 19 januari 2016

Dömd för fyra mord

UPPDATERAT
Jag antog att de fyra morden, som hade utförts i Norrahammar och i Hökensås hade utförts av en helt svensk mördare. Det var att han var kapitalförvaltare som lurade mig. När jag sedan upptäckte att det var Zoran Radovanovic, som misstänktes för att ha mördat de äldre paren skrev jag ändå inte om det. Jag ville inte vara främlingsfientlig. Och han är förstås svensk. Eller? Jag blir ibland lite förvirrad över vem som är det och inte. 

Men nu när han har fått sin dom på livstids fängelse för morden skriver medier ut hans namn. Det är bra. Tyvärr finns det fyra sammanlagt med detta namn i Sverige. Smutskastat av en fyrfaldig mördare och bedragare. Men den här Zoran Radovanovic, som är mördare, är skriven i Bankeryd.

Det femte eller sjätte mordet i januari i Sverige blev i Akalla i en skjutning och utspelades sig alldeles nyss. Två mördades i Kolbäck vid Hallstahammar i går (eller också var det mord plus självmord) och så knivmördade en 14-årig invandrad syrier en 15-åring från Litauen i Göinge Skola i Broby, Skåne. En man knivmördades i Stockholm första veckan i januari.  Och en man knivmördades i Limhamn, där anhölls en 45-årig man. 
20.1.2016
Polisen utesluter nu att det är dubbelmord i Kolbäck. Det betecknas som en familjetragedi: mord och självmord. Det betyder att jag hitintills har räknat till fem mord i år omskrivna i medierna.
15:29
Det var en 15-åring pojke som mördades i Akalla vid en grundskola och hans storebror skadades. De är födda 2001 respektive 1995. 
23.1.2015
Det sjätte mordet i januari i Sverige inträffade vid Farsta Strand i Stockholm. En man sköts ihjäl. Tre personer är gripna.
15:30
Ett eventuellt sjunde mord i Göteborg där en man hittades död vid kallbadhuset på Saltholmen. 
16:44
Kanske ett åttonde mord har inträffat. Den 25-åring som var försvunnen har hittats död utomhus på Porsön i Luleå.
19:23
Ännu ett misstänkt mord. I en lägenhet i Sigtuna hittade polisen en död person. Det nionde mordet den här månaden i så fall. Enligt Aftonbladet är det en man som hittats död i Märsta, men det måste väl ändå vara samma händelse? Jo det är det enligt polisens rapport. 
24.1.2016
Jo det sista var uppenbarligen ett mord av en kvinna på sin pojkvän i 60-årsåldern. Hon hade knivhuggit honom i huvudet och skurit halsen av honom, enligt uppgift. Hon anmälde sig själv. Det var i Märsta. Det visade sig sedan vara en man i 50-årsåldern och en kvinna 46 år gammal. 
13:41
Det eventuella mordet vid kallbadhuset i Göteborg kan avfärdas som mord. Olycksfall eller sjukdom säger polisen. Det ger åtta mord hitintills i januari. 
19:54
Här är mord nummer nio och tio då kanske i Södertälje, en man och en kvinna har hittats döda.
25.1.2016
En ung kvinna och en man 21-åring, ensamkommande flyktigbarn för några år sedan,  var det som mördades i Södertälje.
12:07
En 22-årig kvinna knivmördades på ett HVB-hem för ensamkommande barn i Mölndal, Göteborg. Man gripen för mordet. Han bodde där och hon arbetade på hemmet. Mord nummer elva i januari i Sverige. En 15-åring är anhållen för mordet. Blir inte något straff att tala om.
17:30 
Det tolfte mordet är ett faktum i Hallonbergen Stockholm, där en man blödande fördes till sjukhus. Han avled senare. En man är gripen. 
26.1.2016
Två skjutna i Hageby i Norrköping, en allvarligt skadad och en död. Det blev det trettonde mordet i januari i år. Anknytning Hells Angels.
28.1.2016
Ännu ett mord nummer 14 i år blev det i Hamburgsund i Tanums kommun. En 25-åring fick inte betalt av en 55-åring. Inte skäl till mord, men så blev det ändå. 
11:30
Mord nummer 15 inträffade i Degeberga vid Kristianstad. En man hittades misshandlad och två är anhållna, en kvinna och en man misshandlade den mördade mannen.
30.1.2016
Misstänkt mord nummer 16 i Östergötland, en man i 60-årsåldern hittades död i en lägenhet. En annan man sågs springa därifrån. 
31.1.2016
Misstänkt mord nummer 17 i Hjärup där en explosion och en brand dödade en man. En kvinna anhållen. Det är inte klarlagt om det är mannens hustru. 
1.2.2016
Jodå det är mannens hustru som  är anhållen i Hjärup. Hon nekar till mordet. De har varit gifta sedan början av 2000-talet och har gemensamma barn. Hon är anhållen på sannolika skäl. 
3.2.2016
Hon häktades för detta mord denna 46-åriga hustru.
26.4.2016
Jodå Zoran Radovanovic blev dömd också i hovrätten till livstid för fyra mord. Rättvist. 

26.5.2016
Mordet i Hamburgsund som jag skrev om ovan den 28.1 verkar har varit delvis religiöst motiverat. Mördaren hade skrivit religiöst klotter i den mördades bostad. Han blev dödad med 60 knivhugg. Dock är mördaren inte terrorist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar