onsdag 13 januari 2016

We Are Sthlm

UPPDATERAT
Denna festival i augusti har varit bröd och skådespel för unga människor för att inte något värre skulle inträffa än att flickor blir sexuellt utsatta. Så blir slutsatsen efter att DN nu avslöjar att Stockholms stad har känt till detta med flickors utsatthet i havet av män. DN och andra medier hade också kunnat avslöja detta mycket tidigare om inte hänsynen till dessa män varit så stor. Så här skrev projektgruppen i Stockholm inför We are Sthlm förra året:

"De senaste åren har dessvärre antalet gråtande och kränkta tjejer på grund av sexuellt våld ökat samtidigt som dialogen om översexuell dans blivit svårare då vår säkerhetspersonal upplever att normerna förskjutits och inte längre är hälsosamma."

Säkerhetsansvariga Karin Johannessen har försökt att få tjejer att förstå hur de sätter gränser, men brotten har inte minskat eftersom killarna har blivit fler, smartare och aggressivare. Festivalledningen har haft flera möten om de sexuella övergreppen, men inte velat överreagera för att inte störa själva festivalen. Kulturborgarrådet Roger Mogert (s) har känt till övergreppen, men festivalen har beskrivits som det bästa arrangemanget någonsin, lugnt och framgångsrikt.

I Sverige har vi nu för första gången i vår historia ett överskott på män, vilket beror av importen av dessa från andra länder. Sjuttio procent av de som har sökt sig till Europa och sökt asyl förra året är män. Bland ensamkommande barn och ungdomar är det en ännu högre procent av män. Till Sverige var andelen asylsökande pojkar elva på en flicka i november i fjol. Vid årets slut fanns det 123 16-17-åriga pojkar på 100 flickor i samma ålder i Sverige. Könsobalansen är ännu större än den är i Kina, där ettbarnspolitik gäller. Mansöverskott gör att brottslighet och våld ökar när männen inte kan bilda familj. Det lovar inte gott för Sveriges framtid. 
16.1.2016
Här kommer Brita Svensson på Expressen på den briljanta idén att istället för att Stockholms stad öser sju miljoner över dessa gossar så kan man låta dem gå i skolan! Så man behöver inte behandla dem som om de måste ha kompensation för sitt så trista, eventuellt hemska liv, utan kan uppfostra dem istället. Vilken radikal tanke! Men hur ska det då gå med kulturlivet? Detta som är grunden för vår utveckling? Skulle tro att det överlever ändå. Förr i tiden fanns inte de här mastodontföreställningarna utkastade till folket. Jo på romarnas tid ansågs också folket behöva bröd och skådespel för att stå ut med sina eländiga liv, men riktigt likadant är det väl inte nu 2 000 år senare?
I Sverige går det 123 16-17-åriga pojkar på 100 flickor i samma ålder.
För första gången är det mansöverskott i landets historia. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar