onsdag 27 januari 2016

Hot och våld en naturlig konsekvens

UPPDATERAT
Det säger fackliga representanten Kristina Folkesson om det som hände i Mölndal i förrgår då Alexandra Mezher knivskars till döds av en 15-åring, som är ensamkommande migrant. Facket menar att trångboddheten och att asylprocessen drar ut på tiden är det som gör att hot och våld blir en naturlig konsekvens. 

Det är fler incidenter i dag på dessa boenden än för fem år sedan vilket beror av att det är tio gånger så många boenden, säger Christer Halldelius VD för tjugo gruppboenden, två transitboenden och ett tiotal stödboenden. Nattetid jobbar personalen ensam. Åsa Regnér är ansvarig minister för detta och hon vill nu träffa kommuner och fack för att diskutera dessa boenden där det finns ensamkommande ungdomar. Ministern säger att hon märkte i höstas att det var en svår situation.

Under förra året fördubblades antalet incidenter på asylboenden från 800 år 2014 till 1 600 i västra Sverige. Det hade kommit in 280 brottsanmälningar från asylboenden i västra Sverige mellan oktober och till 22 januari i år. I år under januari har Migrationsverket sammanlagt noterat 804 incidenter på asylboenden. Förra året tog Mölndal kommun emot fler ensamkommande barn och ungdomar än någon annan kommun i landet. Det var självklart att något skulle hända till slut. Politikerna hade skapat denna tickande bomb.

Det är Living Nordic AB, som driver det aktuella hemmet i Mölndal. Karlzon-Sjögren-Kjellberg utgör styrelsen och de är svenska män. 
10:31
Och här sitter Rikspolischefen Dan Eliasson i Gomorron-TV i Sveriges Television och ömkar mördaren av Alexandra Mezher: "En enskild ung kille, vad har den personen varit med om, trauma, hur orättvist livet är i många delar av världen, vi får hjälpa till och lösa det här efter bästa förmåga." Detta kläcker chefen för rikspolisen ur sig. Allt fokus på mördaren således och bara en halv mening om den "dödade". Förskräckligt! Nu finns det också på youtube. 
17:19
15-åringen som det är så väldigt synd om enligt Rikspolischefen har begärts häktad på sannolika skäl för mord och mordförsök av kammaråklagare Linda Wiking. Det krävs starka och synnerliga skäl för att en 15-åring ska häktas och sådana föreligger enligt Linda Wiking. Häktingsförhandlingen ska hållas i morgon torsdag. I går skrev jag om att barnen på boendet förhindrade fler mord.
28.1.2016
Det är Youssaf Khaliif Nuur, som sitter begärd häktad för mordet på Alexandra Mezher. Han är från Somalia. Hon hade själv sagt att hon ofta måste vårda stora män upp till 24 år gamla medan den nu anhållne uppges vara 15 år. Hennes mamma säger att de ensamkommande barnen ofta ljög om sin ålder. Alexandra Mezher hade varnats att en kniv hade stulits från köket när hon började sitt sista nattpass, men inget gjordes med anledning av detta. Familjen Mezher kom till Sverige för 25 år sedan och mamman menar att migrationen har förstört Sverige, att de som kommer nu är kriminella. Ledningen för asylboendet lyssnade inte heller på personalen, som ofta fick arbeta ensamma. Personalen hade sagt att det bara var en tidsfråga innan något allvarligt skulle inträffa.
16:16
Den 15-årige somaliern häktades i dag för mord och mordförsök. Han har uppenbarligen psykiska problem och bolaget hade anställt en man, för att hjälpa särskilt honom, men denne hade inte hunnit börja på boendet innan mordet inträffade.

Här lär sig de nyanlända svenska på Svenhögens asylboende.
Där menar man att aktiviteter förhindrar våld.
Det finns en sådan kurs också i Mölndal
där mordet ägde rum. 

2 kommentarer:

  1. Ser framför mig redan hur Åsa Romson storgrinar för att denne Youssaf (Sveriges framtida medborgare) blir häktad.
    Att RPS hövdingen sitter och ömkar vederbörande beror nog på att han får säkert silkessnöret om han säger något annat.

    SvaraRadera