onsdag 13 januari 2016

Anni-Frid Lyngstad om sorger och bedrövelser

UPPDATERAT
Denna dam är en annan del av ABBA än Björn Ulvaeus, som jag skrev om här. Hon har upplevt det allra värsta: att hennes dotter dog 30 år gammal i en trafikolycka. Och hon har sett sin man tyna bort i cancer bara 49 år gammal. Ibland undrar jag varför människor tar på sig så svåra saker, för om man ska tro de som säger sig veta, så bestämmer vi själva hur vi ska ha det i livet innan vi kommer hit. Kanske var det en smula övermod som fick Anni-Frid att besluta sig för dessa hemskheter samtidigt med att hon skulle bli världsberömd. 

Själv har jag ofta sagt: nu får det var nog, särskilt de senaste åren. Jag är lika gammal som Anni-Frid och jag vet ju att med åldern kommer sorger och bedrövelser mer ofta. Ändå har jag tänkt att bli åtminstone 94 år. För livet är värt att leva och meningsfullt. Trots allt. Jag ska absolut se programmet i kväll med henne. Gör det ni också.

"Vänligen Lars Lerin" sänds i SVT i kväll klockan 21.

Om ni missade programmet kan ni se det här på SVT Play.

15.1.2016
Att ABBA-Frida säger att hon inte ska återvända till musiken och ABBA och att de inte kommer att spela tillsammans är naturligtvis för att det de sysslade med som unga är det som tillhör ungdomen, att spela och sjunga sig in i världens sinnen, genom att själva utveckla sig som unga. I deras ålder och med deras erfarenheter så vore det verkligen att göra våld på sig själva att försöka gå bakåt i tiden. Och deras image och varumärke är så starkt att de inte kan göra något mer inom musiken tillsammans. Anni-Frid är intresserad av alternativa medicinska metoder och andlighet, vilket hennes tempelintresse visar. Hon har en förmögenhet på ett par miljarder och hon investerade 46 miljoner i templet i Yangtorp i Skåne ett qigongtempel på 12 000 kvadratmeter. Det finns fortfarande kvar i all sin kinesiska prakt. Frida har själv gått kurser i qigong. Men nu har hon uppenbarligen blivit mer rättrådigt PR-mässig eftersom hon framträder i ovanstående intervjuprogram tillsammans med ett par homosexuella, som hon säger sig älska. Hon gav ut sin version av "Morning has broken" år 2010. Den låten sjöngs in av Cat Stevens år 1971. Han konverterade till islam år 1978 och tog namnet Yusuf Islam. Han var mycket aktiv i den muslimska sfären i London och stödde den iranska fatwa som innebar en dödsdom mot författaren Salman Rushdie. Han har efteråt sagt att han blev missuppfattad. Svårt det där med andlighet och ändå har vi var och en av oss en själ. Kanske. 

Här kan ni läsa om vad som har hänt med Yangtorp under åren. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar