tisdag 19 januari 2016

Det gäller att överleva vädret

I Gomorronprogrammet i SVT direktrapporterar en reporter från Göteborg, som om världens undergång är nära. Det har fallit snö minsann. Detta snöande som det naturligtvis skulle vara slut med nu när klimatuppvärmningen är vetenskapligt fastställd. Ett par decimeter har det kommit och stan lamslås. Beror väl på hur mycket pengar kommunen vill satsa på snöröjning. Här kan alla gå in på trafikkameror och se hur det ser ut i Göteborg eller Stockholm. Mindre trafik än vanligt, för vintern är svår. Ingen som är rädd för halka tar bilen. 

Annars så diskar jag på gammalt sätt eftersom vattnet är fruset i köket. Balja och hink går bra det med. Trodde att det kanske hade blivit bättre även under huset med kommunalt vatten, men icke. Får väl fixa det till nästa vinter. Äger ju huset så det finns ingen fastighetsskötare att ringa till och klaga. Är skyldig till allt själv. Men i morgon kommer det mera ved till mitt hus. Har beställt björkved, en omgång till så att vi ska överleva till våren. En braskamin, en köksspis och en kamin i sovrummet måste vara igång så att vi inte ska frysa ihjäl under natten. Men vi klarar oss. Plus att vi använder mer el förstås. Ska bli intressant att se nästa elräkning.

PS. Kjell Alinge är död. Alla dör just nu känns det som ibland. Vintern är svår att överleva. Träffade honom och intervjuade honom för DN. Länge sedan. Han blev 72 år. Vila i frid käre Kjell! Lyssnade naturligtvis på honom i radion i min ungdom. DS.

När vattnet är fruset i köket får man hitta på andra sätt att diska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar