lördag 9 januari 2016

Sammie Olovsson skadades av terrorister

UPPDATERAT
Helt automatiskt tänker jag: Vad gjorde dom där? Måste dom resa bort när det är så oroligt i världen? Sammie Olovsson, 27, från Göteborg attackerades med kniv och skadades i Egypten, men hade tur. Han kunde ha varit död. Det  är hönsmamman i mig som tänker så. Den som vill samla alla sina kycklingar i oroliga tider under vingarna och skydda dem med sitt liv. Och då känner jag inte ens Sammie. Men jag har en yngste son i samma ålder. 

Attentatsmännen kom via havet till turisthotellet Bella Vista i Hurghada vid Röda Havet. De var två och beväpnade med knivar och en attrapp som lät som ett äkta vapen. Sammie Olovsson avvärjde fyra potentiellt dödliga knivhugg mot halsen. De båda anfallande terroristerna oskadliggjordes ganska fort. En dödades och den andre skadades svårt. Hotellet hade 90 gäster från Sverige, Danmark och Norge. Nu vill alla hem igen. Finns ingen anledning att vara kvar i Egypten. De attackerande försökte ta personer som gisslan, men var lika enfaldiga som människor kan bli som är indragna i ett system av tankar, som har tagit makten över dem. De kunde inte genomföra vad de hade tänkt sig.

Här berättar Sammie Olovsson själv på facebook att läget är stabilt. Och här berättar han i Aftonbladet vad som hände. 
7:24
Och Wolfgang Hansson på Aftonbladet hoppar i galen tunna och menar att de kanske inte ens var terrorister. Vad krävs då för att de ska vara det? Att IS ställer sig upp och hyllar dem? Och den där mannen, som polisen sköt ihjäl i Frankrike när han försökte ta sig in på en polisstation kanske bara var psyksjuk, menar han. Inte terrorist. Wolfgang Hansson har de vanliga fördomarna om psyksjuka: de är våldsamma mördare. Nej det är de inte. Det är mycket sällsynt. De flesta mår bara dåligt och är destruktiva mot sig själva, inte mot andra. Om jag ska vara snäll mot Wolfgang Hansson så får jag tolka det han skriver som att han vill hålla ihop samhället, så att vi inte alla ska se terrorister i alla människor. Men det här var ett terrordåd. Punkt slut. Och det är inte medias uppgift att förringa terrordåd.
14:36
Och här hjälper SVT till att förringa detta dåd mot turister. De var säkert bara vanliga kriminella för de var så klantiga. Jaså terrorister är alltid världens smartaste och kan döda hundratals? Jag minns terroristen som skulle ta död på människor i julruschen på Drottninggatan, men som bara lyckades ta död på sig själv. Den dagen hade Stockholm änglavakt. Hjälp inte till att höja terrorister till skyarna SVT. De är inga skräckmonster som lyckas med allt. Här kan ni läsa om terroristen Taimour Abdulwahab, som radikaliserades av sin fru enligt en släkting. Han var en klant, men likväl terrorist.
15:21
Och nu när två till har blivit skjutna vid pyramiderna så har det hela eskalerat till en terrorvåg enligt experten Hans Brun. Jaha ja. Så kan det gå. Och enligt Reuters så har IS tagit på sig detta dåd. Riktiga terrorister då. Sic! 
Här i den lyxiga idyllen attackerade två terrorister.

2 kommentarer:

  1. Fasttagningen av knivmannen filmad:

    http://www.liveleak.com/view?i=6ce_1452334586

    SvaraRadera
  2. Åker aldrig mer till ett muslim-land....har förr varit i Tunisien,Turkiet,Egypten o Jordanien men nu åker jag till Gran Canaria och Grekland för att få lite sol :)

    SvaraRadera