onsdag 13 juli 2016

16-åringen som är omöjlig att stoppa

UPPDATERAT
Det här är en 16-åring som är på rymmen igen. Han stjäl bilar och kör som en vansinnig. Till och med på motorväg mot färdriktningen. När polisen jagar honom blir han ännu galnare och kör ännu fortare. Det kommer att sluta med att han kör ihjäl sig själv och man får hoppas att han inte tar fler med sig i döden. Samhället kan inte försvara varken allmänheten eller honom mot honom själv. 

Det svenska rättsväsendet klarar inte av en sådan här tonåring, som ständigt bryter mot lagen. Det finns bara ungdomshem och han rymmer ständigt från dem. Senast från Klarälvsgårdens ungdomshem nära Deje i Värmland. Han har hållit på sedan han var tolv år och eftersom det inte händer något särskilt när han stjäl lyxbilar så fortsätter han. Så har han själv sagt. Han har rymt 10-15 gånger från den vård han har fått. Han kostar miljoner kronor när han håller på och det går inte att göra något annat än att vänta på att han kör ihjäl sig eller att han blir 18 år så att han kan få ett ordentligt straff. Dock har socialtjänsten fått i uppdrag att hitta en låst placering åt honom nästa gång. Det gäller emellertid att hitta och få fast honom först.

Han kommer från Stockholm så polisen misstänker att han har tagit sig till staden. Han rymde i lördags senast. Och i går stals en Audi Q5 i Vällingby, som polisen misstänker är en ny stöld av 16-åringen. Han gör inbrott stjäl bilnycklarna och sedan bilen. Polisen avbryter biljakter på honom direkt, för det går inte att följa efter honom. Det är farligt också för allmänheten. Han kan köra över poliser om han får chansen. En totalförstörd människa redan i tonåren. Sorgligt!
11.8.2016
Äntligen är han fast! Han greps på ett hotell i Sollentuna och utanför stod en stulen Mercedes. Dessutom hade han nycklarna till en Tesla på sig. Han är i polisens förvar och ska förhöras. Låt honom inte slippa undan med ungdomsvård. Men det är väl ohjälpligt?

Här är tonåringen på bild när han tankar.
Bilden från polisens förundersökningsprotokoll.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar