tisdag 19 juli 2016

Afghansk tonåring till attack

UPPDATERAT
En afghansk 17-årig ensamkommande flykting överföll passagerare på ett lokaltåg utanför Würzburg i Tyskland med kniv och yxa i går kväll. Han skrek Allahu Akbar, vilket bekräftas av inrikesministern i Bayern Joachim Herrmann, som menar att det var en trolig islamistattack. Ynglingen flydde efter attacken och tre passagerare var då allvarligt skadade. En mindre allvarligt och resten av passagerarna chockade. Polisen sköt den flyende 17-åringen och han dödades. Han hade bott på ett asylboende, men den senaste tiden hos en fosterfamilj i Ochsenfurt någon mil från Würzburg. 
8:51
Tonåringen hade en handmålad IS-flagga i sitt rum. Omkring 32 000 sökte asyl och kom från Afghanistan förra året till Tyskland. De flesta var unga män. I Sverige var det kring 23 000 ensamkommande barn, som sökte asyl och som kom från Afghanistan förra året. Fem uppges nu vara skadade, varav två kritiskt.
17:11
En familj överfölls i Frankrike av en man med marockansk bakgrund för att de hade fel kläder på sig. En åttaåring svävar mellan liv och död. Det var en mamma och hennes tre döttrar som attackerades av gärningsmannen. Han togs senare av polis. 

På Gothia Cup i Göteborg så ofredades tre tonårsflickor av en 36-årig idrottsledare från ett annat land tillsammans med det lag han ledde. Han sitter anhållen. Det är lite svårt att hänga med i alla överfall som sker med anknytning till länder med knäppa kulturer.
20.7.2016
Den frispråkige polisen Peppe Larsson berättar på twitter att det är ett nordafrikanskt lag som är inblandat i ofredandet av tonårsflickorna på Gothia Cup. 
18:57
Laget ska skickas hem och lagledaren heter Mohammed El Asmar.
21.7.2016
Laget kommer från Marocko och är inte välkommet tillbaka till turneringen nästa år. Mohammed El Asmar begärs häktad på sannolika skäl för att han sexofredade de tonåriga flickorna tillsammans med sitt lag. 
22.7.2016
Lagledaren häktas inte, men får reseförbud. Jaha då får vi se om han är kvar tills det blir rättegång. Straffet lär bli kring en månads fängelse. Han får inte lämna Göteborg och ska lämna in sitt pass.
4.8.2016
Jo lagledaren får två månaders fängelse, vilket väl betyder att blir frisläppt nu ungefär. Han ska väl inte behöva sitta av hela tiden? Han döms mot sitt nekande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar