fredag 29 juli 2016

Bilden på tjuven och polisen

UPPDATERAT
Bilden här nedan är på Mikaela Kellner som tog fast en tjuv som låtsades sälja en tidning för hemlösa, men använde den till att lägga över en mobiltelefon för att ta den. Det upptäcktes dock av polisen Mikaela Kellner i Rålambshovsparken och hon tog fast tjuven och höll honom tills han hämtades av andra poliser. 

En tjej i bikini ser inte ut som någon farlig människa så det var väl tjuvens fördomar, som också spelade honom ett spratt. Eftersom Mikaela Kellner nämnde att han var "utländsk" fick hon trollen att gå i taket förstås och dels anklaga henne för att vara rasist medan andra tyckte att det var bra att hon är rasist. Hon är ingetdera vill hon hälsa för hennes pappa kom hit som papperslös flykting. Hon själv är ganska liten till växten 1.65 och väger bara 55 kilo, men hon är vältränad och kunde försvara sig och också kompisen, som är polis även hon.

Bilden har gått runt världen sedan den började spridas på sociala medier och senast var det någon som läste om detta i Brasilien. Och de har ringt också från USA och Kanada. Lättklädda kvinnor är svaga och är lättlurade dessutom. Så är den gängse fördomsfulla tanken. Mannen har lärt sig att utnyttja detta "svaga kön" genom att träna fingerfärdighet. Bilden bekräftar motsatsen till fördomarna om svaga kvinnor. Det blir vi glada över. 
1.8.2016
Den rumänske tjuven dömdes till sex månaders fängelse. Han har varit här för att begå brott för att ha råd att skicka hem sin fru, som är gravid i åttonde månaden. Nä, det är väl snarare så att hon är här för att föda barn? Det är gratis i Sverige eller kostar 50 kronor. Han har lovat att åka hem sedan när han har fått mat och husrum under några månader i Sverige. Han blir inte utvisad. Själv trodde han att han skulle få böter, vilket i sin tur betyder att han inte skulle behöva betala.
2.1.1217
Mikaela Kellner har numera bytt jobb och blivit personlig tränare istället. Polis var för hårt och svårt och otacksamt. Rent mentalt säger hon och menar att det inte beror av polisen omorganisation att hon har slutat. Hon gjorde inte något bra jobb som polis säger hon. Jo, jo visst var det så. 
Den här bilden bekräftar att det inte finns en svart-vit värld.
Något jag skrev om i morse. 
Världen blir vad vi gör den till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar