torsdag 28 juli 2016

Hillary Clinton blir president

UPPDATERAT
Jag såg framför mig för länge sedan att Hillary Clinton skulle bli nominerad som presidentkandidat. Det var självklart den här gången eftersom hon redan för åtta år sedan utmanade Barack Obama. Men det krävdes förmodligen en sådan motståndare som Donald Trump för att hon verkligen ska bli USA:s nästa president. För många människor är det som att välja mellan pest och kolera, men en president måste ju ändå väljas. Och hon står nu på tur att bli detta.

 Bill Clinton såg maktmänniskan i henne redan när de var 20plus på 70-talet och det var därför han ville gifta sig med henne. För att hon är starkare än vad han är. Hon tog inte ut skilsmässa när han var otrogen mot henne, vilket många betraktade som att hon älskade sin karriär mer än Bill Clinton. En skild presidentkandidat skulle inte ha en chans. Dessutom någon som hade skilt sig från en president. Hon drog sig tillbaka år 2012 när hon avgick som utrikesminister, för hon hade fått en hjärnskakning och ovanpå detta en blodpropp i hjärnan bakom höger öra. Det var en påminnelse om att ingen lever för evigt, men sedan har hon tillfrisknat och fått de båda barnbarn (en flicka och en pojke) hon önskade sig och återvänt till politiken. Hon ger sig aldrig för hon anser att hon har rätt till både rikedom och makt.
En 20 år gammal tröja.
Men nu är det dags!

Hon har kämpat politiskt sedan tonåren och allt kommer till den som är ihärdig och kan vänta. Plus att hon har gjort karriär inom många områden. Hon är en utmärkt organisatör och har som livsuppgift att ägna sig åt stora projekt. Att de båda fick ett barn år 1980 ingick i planerna förstås, men fler barn än så blev det inte. Jag önskar henne lycka till som president, för det vore otänkbart med någon sådan som Donald Trump på denna post. Han som ständigt gör bort sig. Nu senast genom att uppmana Ryssland att offentliggöra Hillary Clintons mejl. Det är att uppmana främmande makt att spionera på hans motståndare. Helt förkastligt för någon som säger sig vara amerikan, men som vill anlita president Putin för detta. 
19:00
Och naturligtvis tar nu Donald Trump tillbaka sitt uttalande om Ryssland. Han var "bara" sarkastisk. Jag tycker mer det verkar som om han jobbar hårt på att Hillary Clinton ska bli president genom att ständigt göra bort sig. Det verkar han ha gjort till sin livsuppgift. Han jobbar hårt på att i grunden förstöra allt som kunde göra honom lämplig som president.4 kommentarer:

 1. Teresa May i England, Hillary i USA och Merkel i Tyskland ...

  SvaraRadera
 2. Inte alla håller med: http://www.blt.se/ledare/sluta-fjaska-for-hillary-clinton/
  I övrigt läser jag din blog nästan dagligen, mestadels med gillande.

  SvaraRadera
 3. Inte alla håller med: http://www.blt.se/ledare/sluta-fjaska-for-hillary-clinton/
  För övrigt läser jag din blogg nästan dagligen, oftast med ett gillande

  SvaraRadera