fredag 22 juli 2016

Terrorismens sista suck

UPPDATERAT
Antagligen är de totalt desperata vilken sorts terrorister det än är som härjar i München. Det är inte så många döda, sex stycken, som det talas om nu. Dock skrevs siffran upp till åtta döda nu vid halvelvatiden. Och en död gärningsman. Det verkar vara flera skottlossningar i stan. Det är ett massivt uppbåd av poliser och alla transportmedel är nedstängda. Tre gärningsmän sägs vara inblandade. Så tröttsamt med allt detta skjutande. Det sägs att en gärningsman var tysk och att han ropade något om jävla utlänningar. 
23.7.2016
En 18-åring var gärningsman och han är död. Han öppnade eld i och utanför köpcentrat i München och dödade nio personer. Han sköt mot barn inne på en hamburgerrestaurang. Sedan sprang han mot tunnelbanan. Han har därefter begått självmord. Terroristen har tyskt och iranskt medborgarskap. Han anses ha agerat ensam och det finns inga kopplingar till det andra dådet då en terrorist skadade personer på ett tåg nära Würzburg den 17 juli, då var det en afghansk ensamkommande flykting 17 år gammal som överföll människor med kniv och yxa. Terroristen sägs nu ha skrikit Allahu akbar och han har bott i Tyskland i mer än två år. Tjugoen personer är skadade och har tagits till sjukhus.
13:07
Sju av de skjutna och dödade var tonåringar. Mördaren hade en Glock pistol och 300 skott i sin ryggsäck när han hittades. Han hade ingen licens för pistolen. Han har inga kopplingar till IS, men har sökt på internet på liknande attacker. Han hette Ali David Sonboly. Här är en film på youtube med attentatsmannen. 
24.7.2016
Gärningsmannen var mobbad i skolan och hade psykiska problem. Han var någon som höll sig för sig själv och hade svurit att hämnas på sina mobbare i skolan en dag. Han var besatt av våldsamma dataspel och hade till och med blivit avstängd från en spelsajt eftersom han hotade sina medspelare. Han hade fått psykvård. Han var född i Tyskland och bodde med sina föräldrar, som hade flytt från Iran på 90-talet. Ali David Sonboly hade också hackat en kvinnas facebook-konto och lovat ungdomar att få gratis hamburgare för att lura dem till restaurangen där han sedan sköt dem när han kom utrusande från restaurangens toalett.
15:38
Han hade planerat dådet i ett år och han skrev också ett manifest. Han ville mörda de som hade utländskt ursprung precis som han själv. Föräldrarna har inte kunnat höras på grund av chock. Men fadern ringde till polisen eftersom han kände igen sonen på en film som speds i sociala medier på honom. Mördaren fick pistolen på darknet en krypterad del av internet. 
18:17
En ny galning har överfallit tre personer med en machete. En kvinna är död. Mannen som greps ligger här på gatan med macheten en bit bort. Det hände i Tyskland i Reutlingen nära Stuttgart och mördaren anföll människor på en restaurang.
21:07
Enligt polisen i Tyskland var mördaren en 21-årig syrisk flykting, känd av polisen sedan tidigare. Han blev överkörd av en man i en BMW, som ville stoppa honom, för han var totalt okontrollerbar. 
Den gripne mördaren på gatan
och macheten vid polisen. 


25.7.2016
En 27-årig syrisk man sprängde sig själv till döds på en vinbar i Ansbach i Tyskland i går kväll. Han skadade tolv andra, men dödade ingen. Nu räcker det med dödsoffer. Mannen hade nekats asyl i Tyskland för ett år sedan, men fick ändå stanna. Han hade i går nekats inträde på en festival i närheten eftersom han inte hade någon biljett. Mannen hade försökt att begå självmord två gånger förut. 

18:01
Den senaste galningen var en IS-anhängare. Han hade svurit trohet till IS och IS har meddelat att de tar på sig dådet. Vad ska de här på jorden att göra? Han skulle deporteras till Bulgarien. Han ville hämnas på Tyskland. Men han var lika klantig som självmordsbombaren i julruschen i Stockholm 2010 och tog bara död på sig själv. Bra så långt! Så förvånade alla galningar blir säkerligen när de inte får det där paradiset, som de har väntat sig. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar