måndag 11 juli 2016

Polisen ska inte dela ut armband

UPPDATERAT
Armband hjälper ingen människa och särskilt inte brottsoffer, som har fått armband av polisen för att de inte ska bli antastade. Polisens jobb är att upprätthålla statens våldsmonopol. Inga armband ska delas ut och polischefen ska absolut inte tycka synd om mördare, som rikspolischefen Dan Eliasson gjorde i vintras när en asylsökande knivmördade den anställda Alexandra Mezher. Han satt i Gomorronsoffan och ömkade denne mördare. Denne chef begrep inte sitt jobb i toppen för Försäkringskassan och gör det heller inte nu som polischef. Det finns en föreställning att höga chefer kan gå till vilket jobbet som helst, nej det kan de inte. Det blir katastrof till slut. 

Polischefen Eliasson blev också överraskad när han såg hur illa det såg ut i Sverige. Med yrvaket uppvaknande så konstaterade han i februari att det behövdes två bilar för att åka in i fjorton områden i Sverige och att Sverige slets isär i förorterna där det fanns många invandare. Resten av Sverige visste sedan tidigare att det fanns dessa utanförskapsområden, men nu upptäckte också Dan Eliasson detta som polischef. Yrvaket som sagt.

Att bli kompis med buset är inte polisens jobb utan denna instans i samhället ska bekämpa och beivra brott. Det tar för lång tid att omvända de som tror att de får antasta flickor eller kasta sten mot räddningspersonal. Vad som hjälper är ordentliga åtgärder och straff. Och lagen ska upprätthållas av polisens chef Dan Eliasson. Han har istället gått ut flera gånger offentligt och sagt att han inte gillar sverigedemokraternas politik både som chef för Försäkringskassan och nu för polisen Det är inte hans jobb att ha politiska åsikter som tjänsteman i staten. Eller som myndighetschef. 

Lotta Gröning i Expressen undrade hur människor ska kunna ha förtroende för en sådan polischef och Leif GW Persson tyckte att Eliasson skulle hålla käft och dessutom be Jimmie Åkesson om ursäkt. Fast han inte gillade att försvara sverigedemokraterna, men också Leif GW Persson kunde begripa vad som är en polischefs jobb. Och det är inte att ömka buset för att de har haft det svårt som barn eller i ett annat land. Det är att upprätthålla lagarna i Sverige. Varför måste alltid sådana självklarheter påtalas numera?

PS. För övrigt var det för väl att även ensamkommandes ålder kan bedömas. Det har Högsta domstolen nu slagit fast när en man som tidigare bedömdes vara 16 år nu istället blir 20 år vid brottet och därmed kan dömas till straff på ett år och tre månader plus utvisning i fem år. Det räcker med att titta på tänderna för att kunna bedöma ålder enligt Högsta domstolen. Det var Julia då 17 år som vägrade ha sex med mannen och därför blev knivskuren. DS.

Armband hjälper varken kvinnor eller män
mot tafsande.
Detta visar bara hur illa skött
polisväsendet är. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar