lördag 2 juli 2016

En 23-årig syrier döms till fängelse och utvisning

UPPDATERAT
Växjö tingsrätt har dömt en syrier till fyra månaders fängelse och utvisning för att ha misshandlat andra på ett asylboende. Han ska efter avtjänat straff utvisas till Syrien. Växjö tingsrätt vet att det förekommer strider i Aleppo varifrån mannen kommer, men anser att IS har pressats tillbaka och att stridigheterna kommer att upphöra. 

Mannen sökte enligt Migrationsverket asyl i augusti förra året och lämnade sedan landet, men återkom i april i år med en ny asylansökan. Det är ovanligt att syrier utvisas, men den här gången dömde domstolen så. Domstolen anser att mannen har uppfört sig så att det är bevisat att han "inte tänker rätta sig efter de regler som finns i ett civiliserat samhälle", konstaterar Växjö tingsrätt. Ett 60-tal syrier har inte beviljats asyl under de senaste tre åren, för att de har bedömts att vara en säkerhetsrisk i Sverige. De har dock fått tillfälliga uppehållstillstånd eftersom det är krig i Syrien.
3.7.2016
Här hotas fyra andra av utvisning för att de har utsatt en man för grova våldsbrott förutom människorov. Intressant att se om de också kan utvisas. De tog ifrån mannen plånbok, telefon och pass. De misshandlande, band och våldtog mannen grovt samt pressade honom att skriva över sin mammas lägenhet i Syrien på en av dem. Övergreppen pågick i över tolv timmar. De spred den brutala våldtäktsfilmen och det finns dna-bevis, men de nekar ändå till brott. Hände i Timrå. Fyra män och en kvinna står åtalade. De är syriska medborgare utom en man född 1986, som är svensk medborgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar