tisdag 5 juli 2016

Hetsjakt på muslimer

Ja så hette ett inslag i SVT Debatt (numera SVT Opinion) år 2009 där extreme muslimen Michael Skråmo deltog. Han lever numera i Syrien med fyra barn och fru. I det programmet satt också Mehmet Kaplan och diskuterade. Det svenska samhället har haft en lång väg att gå till i dag då polisen klagar över att minst tio västsvenska barn har återvänt från IS med sina föräldrar och Säpo delar inte med sig av den informationen. 

Jag skrev här i februari i år att Sverige fostrar terrorister och särskilt då i det märkliga Göteborg där det alltid har förekommit extrema åsikter i politik. Och det var naturligtvis helt i sin ordning då när halva Sverige var kommunistiskt och som sagt långt in på 2000-talet då det var hetsjakt att klaga på extrema muslimer. De utövade sin religion, men något annat var det inte fråga om.

Skygglapparna hos myndigheter och medier har långsamt tagits bort och numera är det en vedertagen sanning att de extrema hos denna religion är farliga för andra oskyldiga människor, som ska bidra till att dessa muslimer kommer till paradiset. Ännu är den naiva synen på människor rådande dock när SVT rapporterar om den stackars svensken, som befann sig bara 50 meter från den bomb som exploderade i Bagdad. Denne svensk, som hade varit på besök hos sin mamma i tre månader (!) och inte kunde tro att han skulle råka ut för en bomb bara för att han ville se en match i EM i fotboll på TV. Vilken svensk är det som kan vara borta från Sverige i tre månader på semester?

Jo det var Muhammad Jabbar Ghazzay, 33 år, som bor i Hässelby och har bott i Sverige i tio år.  Hemma i Sverige väntar frun eller hon kanske också har långsemester? Tänk att flyktingar från Irak inte kan hålla sig kvar i sitt nya hemland utan måste åka tillbaka. Med risk för livet. Irakiska flyktingar är en annan kategori än vanliga svenskar som nöjer sig med några veckors semester och som håller sig borta från bombtrakter.
Michael Skråmo med barn i Syrien.
Denne man vädjade gråtande
 till fler jihadister att ansluta sig till 
Allahs religion förra året. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar