tisdag 23 februari 2016

Bravo moderaterna som inte räds sd

Moderaterna tycker också att nya invånare ska ta del av samhällsinformation och då går sverigedemokraterna i taket och tycker att de stjäl deras förslag. Vilken oginhet! Vilken snedvriden konkurrens! Vilken idioti att tycka att sd har monopol på förslag. Det är väl bra att moderaternas Elisabeth Svantesson har förmåga att ompröva vad hon har tyckt för två år sedan. Det politiska landskapet är ju ett helt annat nu än då. 

Det är Expressen och hatsajten Avpixlat som gör gemensam sak och slänger sig över Elisabeth Santesson precis som att det är förbjudet att föreslå något för att något annat parti redan har gjort det. Det var Anna Kinberg Batra och Elisabeth Santesson som skrev en debattartikel i Aftonbladet där de nu vill har introduktion för män och kvinnor från andra kulturer, som inte förstår att i Sverige är vi jämlika. Hederskultur kan vi aldrig acceptera och inte minst kvinnor behöver få höra detta.

Likaså behöver de nyanlända samhällsorientering för att finna sig till rätta med hur det fungerar i Sverige, men bara en tredjedel av dem deltar i en sådan. Nu vill moderaterna ha den obligatorisk. Och att frånvaro ska leda till nedsatt ersättning. Hela 91 procent av de som har läst artikeln i Aftonbladet håller med. Det är således inte något kontroversiellt alls och bra gjort av de moderata damerna att framföra detta. Sd tror att gammal politik har ett varumärkesskydd. De blandar ihop marknad och politik. Och irritationen hos dem är stor över att deras framgångar nu är brutna och de bara är tredje största parti

3 kommentarer:

 1. I grundlagen står skrivet att Sverige är ett multikulturellt samhälle.
  Detta innebär att ingen kultur står över en annan, de är alla lika goda.
  Här protesterar säkert Mona Sahlin men lagen står faktiskt över Mona, även den svenska kulturen har existensberättigande.
  Och Fredrik R. får faktiskt ursäkta, hans personliga åsikter om den svenska kulturen är numera historia.
  Detta Moderata förslag strider mot grundlagen! ingen kultur har företräde över någon annan i Sverige!
  Om en kultur förespråkar och praktiserar piskning av oliktänkande så har denna kultur rätt till detta handlingsmönster enl. svensk grundlag.
  Varje form av diskriminering av en kultur baserat på en annan kulturs moral eller värdegrund är förbjuden!
  Sverige är ett MÅNGKULTURELLT samhälle!
  Anser vi att andra kulturer skall anpassa sig efter svenska värderingar och moral måste vi ändra grundlagen först.
  Allt annat är att göra våld på grundlagen.
  Att skriva in mångkultur i den svenska grundlagen var ett himmelsskriande misstag som MÅSTE korrigeras.
  Därefter måste vi hyfsa debatten och acceptera samt genomdriva att i Sverige gäller svensk kultur och svensk lag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du har fått det där om bakfoten. Det står inte i grundlagen att Sverige är ett mångkulturellt samhälle. Det står att minoriteter ska främjas: som samerna då. Men det är en annan sak. Vi har aldrig skrivit in detta om mångkultur i grundlagen. Det är sd som tror att det är så och som tydligen önskar att det är så. En lögn blir inte en sanning för att det upprepas. Mångkulturen finns där ändå. Det är väl självklart. Alla familjer och olika samhällen i Sverige har sin egen kultur och så har det varit sedan hedenhös ungefär. Men det är inte detsamma som att lagen säger att det ska vara så.

   Radera
  2. Efter en del googlande och läsande av både lag och förarbeten samt tolkningar får jag säga att du har rätt i sak.
   Vad jag dock funnit är att både SD som de mer invandringspositiva partierna påstår att mångkultur faktiskt är inskriven i grundlagen eller att lagen i alla händelser skall läsas och tolkas så.
   Själva meningen med min kommentar är dock fortfarande densamma, så länge lagen ser ut som den gör kan vi inte diskriminera några kulturyttringar hur galna de än synes oss.
   Jag kan inte någonstans finna att svensk kultur och sedvana har företräde framför andra kulturer.
   Sverige som land och nation definieras av vårt territorium,språk och vår kultur, inte våra gener.
   Alla dessa tre förutsättningar för vår nation ifrågasätts och motarbetas i dag av våra etablerade politiska partier, från helt skilda utgångspunkter men med det gemensamma syftet att undergräva vårt självbestämmande.
   Vill vi ha en definierad, suverän stat kallad Sverige MÅSTE vi i lag fastställa att den kultur som väl kan kallas den svenska, baserad på sedvänja, rättsuppfattning, språk och med starka protestantiska influenser har en särställning i landet, att den är den kultur som lagstiftningen åsyftar när den definierar lagligt och olagligt handlande.
   Jag kan i dagens politik snarast se den motsatta tolkningen av svensk lag, kanske mest inom den klart diskriminerande lagen om hets mot folkgrupp.
   Att så kategoriskt förkasta svensk kultur som våra politiker nu gör i ord och handling kan och får inte vara tillåtet i lag.
   Om dagens politik anses, i folkrättslig mening, vara i folkflertalets bästa intresse måste lagarna skrivas och tolkas
   på ett klarare och direktare sätt.
   Jag kan inte finna någon historisk kultur förutom Inkakulturen som frivilligt givit upp sina nationella och kulturella rättigheter till förmån för invandrare.
   Att nu en civiliserad demokrati genomdriver sin exempellöst framgångsrika kulturs nedmontering och kuvande genom en politik folket aldrig fått ta ställning till i val är mig ofattbart och som jag ser det ett folkrättsbrott.

   Radera